Κοινωνία
Υπ. Τουρισμού: Τι είναι και πότε θεσπίζεται το Σήμα Προσβάσιμου Τουριστικού Προορισμού

Στη θέσπιση του Σήματος Προσβάσιμου Τουριστικού Προορισμού προχωρά το Υπ. Τουρισμού.
Σχετικά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στο Υπουργείο Τουρισμού εργαζόμαστε άοκνα για την προσβασιμότητα των προορισμών μας σε όλους τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των Ατόμων με Αναπηρία.
Για το σκοπό αυτό, στο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, θεσπίζεται Σήμα Προσβάσιμου Τουριστικού Προορισμού.
Θεσμοθετούμε επίσης διαδικασία απονομής Σήματος Προσβάσιμης Τουριστικής Επιχείρησης, σε τουριστικές επιχειρήσεις κάθε κατηγορίας και είδους, με στόχο την ευαισθητοποίηση και παρακίνησή τους, ώστε να γίνουν πιο φιλικές, προσβάσιμες και άρα ευκολότερα επισκέψιμες σε άτομα, Έλληνες πολίτες και επισκέπτες από το εξωτερικό, με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα.
Αξιοποιούμε παράλληλα τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις παραλίες της χώρας, χρηματοδοτώντας την ανάπτυξη παρεμβάσεων ημι-μόνιμων υποδομών, όπως, κατασκευή μη μόνιμων ραμπών πρόσβασης στην παραλία, μη μόνιμων διαδρόμων ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση στην όχθη με αναπηρικό αμαξίδιο, προσαρμοσμένων εγκαταστάσεων ντους, αποδυτηρίων και τουαλετών, προσαρμοσμένων χώρων σκίασης για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, προμήθεια πακέτου τηλεμετρίας και συσκευών συναγερμού. Όλες αυτές οι παραλίες θα έχουν ειδική σήμανση προσβασιμότητας.
Διαμορφώνουμε ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για τον προσβάσιμο τουρισμό, εντάσσοντας στην τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, τη διάσταση της αναπηρίας και της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στις τουριστικές υπηρεσίες και αναβαθμίζοντας τους ιστότοπους του ΕΟΤ.
Συνδέουμε τον προσβάσιμο τουρισμό με τον εθελοντισμό, με τη δημιουργία Δικτύου Εθελοντών για την υποστήριξη και εξυπηρέτηση τουριστών Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και με την εκπαίδευση ομάδων εθελοντών.
Οι πρωτοβουλίες και δράσεις μας εντάσσονται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και εκτός από την ισότιμη συμμετοχή όλων στην τουριστική αλυσίδα, στοχεύουν στην ανάδειξη της Ελλάδας σε προορισμό προσβάσιμου τουρισμού».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024