Κοινωνία
Ψυχολογική στήριξη για τον Covid-19 μέσω της τηλεφωνικής γραμμής του Δήμου Πεντέλης
Συνεχίζει τη λειτουργία της και κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης του Δήμου Πεντέλης για τον Covid19
Για το χρονικό διάστημα που διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, οι κάτοικοι του Δήμου και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες πολιτών που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές δυσκολίες από τις επιπτώσεις της πανδημίας ή δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις αλλαγές της καθημερινότητας, που επιφέρει η παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι, μπορούν να καλούν στη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή για συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη από Ομάδα Εξειδικευμένων Ψυχολόγων.
Το εξειδικευμένο πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης πολιτών θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ψυχικής προστασίας και στήριξης όλων των δημοτών και κυρίως των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν τις παραπάνω ώρες στο τηλέφωνο 210 8100884 (εσωτερικό 22).
Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά: «Από το πρώτο κύμα της πανδημίας η ψυχική υγεία των δημοτών αποτέλεσε κορυφαία προτεραιότητα του Δήμου Πεντέλης, στο πλαίσιο των υποστηρικτικών μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εξάπλωσης του Covid-19. Στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση και του δεύτερου κύματος συνεχίζουμε τη λειτουργία της γραμμής ψυχολογικής στήριξης μεριμνώντας για τους συμπολίτες μας που αυτές τις μέρες έχουν την ανάγκη να συνομιλήσουν για τα συναισθήματά τους, ή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ή τη μοναξιά που ενδεχομένως νιώθουν και γενικότερα τις ψυχολογικές συνέπειες που ίσως βιώνουν λόγω του περιορισμού στα σπίτια τους. Στόχος μας είναι κανείς συμπολίτης μας να μη μείνει αβοήθητος».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας