Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μια βραδιά υψηλού

επιπέδου τιμήθηκε η Γυναίκα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, 21/3/11,  η εκδήλωση του Δήμου για την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας. Πολύς ήταν ο κόσμος, πολλή η ζεστασιά, σε μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου, αφιερωμένη στη Γυναίκα που προσφέρει, που δημιουργεί, που συμμετέχει ενεργά στην κοινωνική ζωή.

Η ισότητα των φύλων και οι διεκδικήσεις των γυναικών ήταν το θέμα που ανέπτυξε η κ. Ελένη Κατωμελίτη, νομικός και Γεν. Γραμματέας του Δήμου, η οποία αναφέρθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο που θέτει για τα θέματα αυτά το πρόγραμμα Καλλικράτης, στο νέο νόμο για τις εργασιακές σχέσεις και στις διεθνείς εξελίξεις στο ζήτημα της ισότητας, καθώς και στους θεσμούς με τους οποίους ο Δήμος στηρίζει τη γυναίκα, και συμβάλλει στην εναρμόνιση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή των γυναικών της πόλης μας.
Η κ. Χριστίνα Φίλη, αναπλ. Καθηγήτρια της Ιστορίας των Μαθηματικών στο Ε.Μ.Π., με πλούσιο συγγραφικό και επιστημονικό έργο, στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία της έκανε μια ιστορική αναφορά στη συμμετοχή των γυναικών στη Μαθηματική Επιστήμη, σε διεθνές επίπεδο, επισημαίνοντας τους κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες που την επηρέασαν. Τόνισε τέλος ότι σήμερα είναι πλέον πολλές οι γυναίκες που διαπρέπουν στον τομέα αυτόν, καταρρίπτοντας τους μύθους περί βιολογικής διαφοράς μεταξύ ανδρών και γυναικών, που αποτρέπει τις τελευταίες από το να ασχολούνται με επιτυχία με τις θετικές επιστήμες.
Σε ένδειξη ευχαριστίας για τη φιλοξενία, η κ. Χ. Φίλη πρόσφερε το βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών βιβλίο της, με τίτλο «Εξουσία και Μαθηματικά», για τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη. Το βιβλίο παρέλαβε ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την κ. Χ. Φίλη για την ανταπόκρισή της στην πρόσκληση του Δήμου, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή επιθυμεί τη συνεργασία με προσωπικότητες κύρους, που έχουν να επιδείξουν αξιόλογο έργο στον τομέα με τον οποίο ασχολούνται, και ότι αυτή η εκδήλωση αποτελεί την αρχή της ποιοτικής αναβάθμισης της πολιτιστικής ζωής στην πόλη μας, όπως η Δημοτική Αρχή την οραματίζεται.
Την εκδήλωση έκλεισε η χορωδία του Δήμου, υπό τη διεύθυνση της κ. Βαρβάρας Κουτίβα, με ένα επιλεγμένο ρεπερτόριο τραγουδιών.  Τη χορωδία συνόδευσε η κ. Θεοδώρα Μουρμούρη στο πιάνο, και ο κ. Γιώργος Πανουσάκης στο όμποε.
Το πιάνο ευγενικά προσέφερε για τις ανάγκες της εκδήλωσης το Διεθνές Ωδείο Ηλιούπολης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ