Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Έμνευση και κίνητρο στη σημερινή δύσκολη εποχή

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκδήλωση του Ι.Ν.

Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Αμαρουσίου για την 25η Μαρτίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη.  
Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου με τη συμμετοχή πολιτών όλων των ηλικιών, των Δημοτικών Συμβούλων  κ.κ. Β. Μπαλάση, κ. Αντωνόπουλο, Σπ. Σταθούλη, Α. Βλαχοπιώτη, Ν. Αλεπού και πολλών Πατέρων της εκκλησίας, η Βυζαντινή Χορωδία «Εν Ψαλτηρίω» υπό τη διεύθυνση του Κων/νου Μπουσδέκη έψαλε επίκαιρους θρησκευτικούς ύμνους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Π. Χρήστος του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ενώ συμβολικό χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμ. Π. Σαράντης.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι  η επέτειος της 25ης Μαρτίου έρχεται να μας υπενθυμίσει τους αγώνες και την αυτοθυσία των ηρώων του 21, που δεν δίστασαν να προτάξουν τα στήθη τους απέναντι στη πιο ισχυρή αυτοκρατορία της τότε εποχής, προκειμένου να υπερασπιστούν  τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες του έθνους μας.  
“Σήμερα στη δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας το παράδειγμα της μεγάλης δύναμής του έθνους μας όταν καταφέρνουμε να αγωνιζόμαστε για τον κοινό σκοπό με σύμπνοια και ομόνοια ας λειτουργήσει ως έμπνευση και κίνητρο, αλλά και ως πηγή δύναμης για να κερδίσουμε το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει. Μπροστά σε αυτή την κρίση που ήδη έχει έρθει και δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο θα μείνει” – πρόσθεσε ο κ. Πατούλης -”είναι ανάγκη οι Έλληνες να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συσπειρωθούμε, να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε με γνώμονα το εθνικό και όχι το ατομικό συμφέρον. Με ενότητα, συναίνεση και συνεργασία, με πίστη στις αρχές και τις αξίες μας”.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος εξήρε το έργο της Ιεραρχίας του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ευχαρίστησε θερμά τους Πατέρες της εκκλησίας για τη πολύτιμη συμβολή τους και προς την ορθόδοξη κατεύθυνση και του ιδίου προσωπικά, σύμφωνα με τις αρχές της Ορθοδοξίας.        
Ο Πανοσιολογιότατος Προηγούμενος της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμ. Αθανασίου Αναστασίου μίλησε με θέμα: «Έπαινος των Ηρώων του 21», ενώ ο δημοσιογράφος, εκδότης του περιοδικού «Ρεσάλτο» κ. Θύμιος Παπανικολάου ανέπτυξε το θέμα: « Η παραχάραξη της Ιστορίας: Στρατηγική επιλογή της νέας Τάξης.»       
Εκ μέρους του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Δήμαρχος προσέφερε έναν Επιστήθιο Σταυρό στον Αρχιμ. Αθανασίου Αναστασίου. Επίσης, προσέφερε στον δημοσιογράφο Θύμιο Παπανικολάου έναν τόμο για τη Μονή του Κύκκου στην Κύπρο.      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ