Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Έλληνες της Ανατολής

στην επανάσταση του 1821

Το Σάββατο 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης “Ο Εύξεινος Πόντος” (επί της οδού Κ. Βάρναλη 12) ομιλία με θέμα «Οι Έλληνες της Ανατολής στην επανάσταση του 1821».

Έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από τους ομιλητές τον  κο Τάκη Σαλκιτζόγλου (συγγραφέα & νομικό) και τον κ. Αγτζίδη Βλάσση (ιστορικό) για τους Έλληνες της Ανατολής και τον ρόλο που έπαιξαν στην εξέλιξη του αγώνα. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και πως αυτά επηρέασαν με την σειρά τους την σύγχρονη ιστορίας μας. Η παρουσία μελών και φίλων, Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου, Προέδρων πολιτικών σωματείων και μελών συλλόγων της πόλης, που γέμισαν την αίθουσα, δημιούργησε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Την εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας  ο οποίος έδωσε τα εύσημα για μια ακόμη φορά στον σύλλογο για την άψογη οργάνωση και την πρωτοβουλία σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Το κοινό παρακολούθησε με εξαιρετικό ενδιαφέρον και αυτό φάνηκε στην ανοικτή συζήτηση που ακολούθησε, από τις ερωτήσεις και τα σχόλια των παρευρισκομένων. Η εκδήλωση τελείωσε με την απονομή ανθοδεσμών στους δύο ομιλητές και τις απαραίτητες  αναμνηστικές φωτογραφίες. Ο κ. Σαλκιτζόγλου δε προσυπόγραψε και τα βιβλία τα οποία αγόρασε το κοινό και δώρισε στην βιβλιοθήκη του συλλόγου το τελευταίο του βιβλίο που εκδόθηκε υπό την αιγίδα του ιδρύματος μείζονος ελληνισμού  με τίτλο  «η Μικρά Ασία στην επανάσταση του 1821».

Tουρνουά τάβλι   
Ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης διοργανώνει Τουρνουά τάβλι. Το τουρνουά  θα διεξαχθεί στις 2-3 Απριλίου 2011  στα γραφεία του συλλόγου (Κ. Βάρναλη 12 Μετ/ση).
Αναλυτικά: 
– Σάββατο 2 Απριλίου 18:00 Προημιτελικά
– Κυριακή 3 Απριλίου 18:00 Ημιτελικά και Τελικός
Θα δοθούν μετάλλια στους finalist και κύπελλο στον νικητή 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ