Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα τμήματα σκάκι για μικρούς και μεγάλους

Αποσκοπώντας στην εξοικείωση των κατοίκων –ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου– με το σκάκι, στην προσέλκυση νέων μελών και κατ’ επέκταση στην ίδρυση της πρώτης Σκακιστικής Ακαδημίας Δήμου Αμαρουσίου, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου προαναγγέλλει τη λειτουργία νέων τμημάτων διδασκαλίας σκάκι για ενήλικες και παιδιά, μετά την επιτυχία των τμημάτων που λειτουργούν μέχρι σήμερα αλλά και το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον για συμμετοχή.

“Η «άνθιση» του συγκεκριμένου αθλήματος στην πόλη τυγχάνει της αμέριστης συμπαράστασης του Δημάρχου Αμαρουσίου, κ. Γιώργου Πατούλη, αλλά και του προέδρου του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, κ. Νικόλαου Πέππα” σημειώνεται σε δελτίο τύπου του Δήμου
Μετά την επί τρία συναπτά έτη, λειτουργία των τμημάτων σκάκι ενηλίκων, με την ενεργή συμμετοχή ήδη 20 μελών, φέτος για πρώτη φορά το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου προχώρησε στη λειτουργία και παιδικών τμημάτων σκάκι, για τα οποία ήδη σημειώνεται μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς μέχρι στιγμής περισσότερα από 50 παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών, έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Προς το παρόν στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85) λειτουργούν τέσσερα τμήματα, δύο για ενήλικες δύο και παιδιά – ηλικίας από 4 έως 7 ετών και από 7 έως 12 ετών-, ενώ δύο ακόμα παιδικά τμήματα λειτουργούν στο παράρτημα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού στη Νέα Λέσβο (Σαράφη 14), ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής.
Κινητήριος μοχλός αλλά και βασικός συντονιστής της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι ο κ. Αλέξανδρος Γρηγοριάδης, ομογενής από την Ρωσία, πτυχιούχος της Μαθηματικής Σχολής και Διδάκτωρ Τεχνικών Επιστημών. Ο κ. Γρηγοριάδης έχει υπάρξει πρωταθλητής στα διεθνή τουρνουά σκάκι της Σερβίας, της Κροατίας, της Ρωσίας και της Ελλάδας, αλλά και κάτοχος του δεύτερου διεθνούς σκακιστικού τίτλου International Master FIDE.
Εγγραφές νέων μελών για τα καινούρια τμήματα που προγραμματίζονται να δημιουργηθούν πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 9 μ.μ. – 3:30 μ.μ. στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85). Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 8056314.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ