Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δράση του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Προληπτικοί έλεγχοι σε πολίτες

Έλεγχο πνευμονικής λειτουργίας και λιπιδαιμικό έλεγχο πραγματοποίησε για 3η συνεχή χρονιά ειδικευμένη ομάδα από το πολυιατρείο του Δήμου Αμαρουσίου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από το σταθμό του Η.Σ.Α.Π,. Στην ενέργεια που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαΐου, παραβρέθηκε και συμμετείχε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης.

Η σπιρομέτρηση πραγματοποιήθηκε από εθελοντές ιατρούς, τον πνευμονολόγο φυματιολόγο Βασίλειο Τσούτσο, και τον πνευμονολόγο Κωνσταντίνο Πουλόπουλο. Συνολικά 160 πολίτες υποβλήθηκαν σε σπιρομέτρηση για τον έλεγχο της πνευμονικής τους λειτουργίας, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος.
Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, παρουσία του καρδιολόγου Θωμά Ριζόπουλου, έγινε λιπιδαιμικός έλεγχος σε 171 πολίτες, και συνολικά η βοηθός μικροβιολόγου Καίτη Σεβαστή πραγματοποίησε 513 μετρήσεις σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων.  Στις περιπτώσεις που οι τιμές ήταν υψηλότερες των φυσιολογικών ορίων το ιατρικό προσωπικό συνέστησε επανέλεγχο.
Στους πολίτες που συμμετείχαν στους ελέγχους διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με τις πρώτες βοήθειες, και θέματα πρόληψης της υγείας.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στις οργανωμένες ενέργειες πρόληψης της υγείας, που υπηρετεί με συνέπεια τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης και του Δημοτικού Πολυιατρείου. Ο  κ. Πατούλης, που είναι και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στη δράση δήλωσε: «Με ικανοποίηση βλέπω ότι πολλοί συμπολίτες μας συμμετείχαν στον προληπτικό έλεγχο του πολυιατρείου, που κάθε χρόνο την τελευταία τριετία πραγματοποιεί με σημείο αναφοράς την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις και ενέργειες πρόληψης της υγείας με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας, και στη συγκεκριμένη περίπτωση για την έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων που σχετίζονται με το κάπνισμα και τη διακοπή της βλαβερής αυτής συνήθειας».
Την εποπτεία της ενέργειας είχε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Δήμου Αμαρουσίου, κ. Ιωάννης Πουλόπουλος. Το συντονισμό είχε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου, χειρουργός ορθοπεδικός, κ. Αντώνιος Παρτσινέβελος, με τη συμμετοχή προσωπικού του πολυιατρείου.Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο παιδίατρος, υπεύθυνος για θέματα εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου, κ. Κώστας Νταλούκας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ