Κοινωνία
Μαθητικό φεστιβάλ και τουρνουά ποδοσφαίρου από την ΚΝΕ στη Νέα Ιωνία
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2011/07/kne_mousiki.jpg)
“Ο δρόμος της ανατροπής για το σχολείο που μας αξίζει”
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μαθητικό Φεστιβάλ της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βορείου Τομέα της ΚΝΕ στον προαύλιο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας. Κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ ήταν: ”Επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής! Για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!” Στο χώρο του φεστιβάλ λειτούργησε βιβλιοπωλείο, έκθεση για το νέο σχολείο ενώ υπήρχαν χώροι με ενημερωτικό υλικό για το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ και τις Θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα Ναρκωτικά.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε, προβολή βίντεο για τον αντικομμουνισμό στην Ε.Ε., θεατρικό από μαθητές με τίτλο “μάθημα ελευθερίας” για την αντικομμουνιστική προπαγάνδα στα ΜΜΕ και στο σχολείο, μαθητικά μουσικά σχήματα. Την Κεντρική ομιλία έκανε ο γραμματέας της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ, κ. Βαγγέλης Μαρούπας.
• Μαθητικό τουρνουά 5χ5 ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά
Μετά την ομιλία βραβεύτηκαν οι νικήτριες ομάδες του τουρνουά 5χ5 που έγινε στα γήπεδα του Περισσού και του Χαλανδρίου με σύνθημα “Κλώστα τη μπάλα, Όχι τη ζωή σου!!!”. Στο τουρνουά
συμμετείχαν συνολικά 28 ομάδες από σχολεία της περιοχής. Στις δύο
συσκέψεις που έγιναν πριν την έναρξη των αγώνων αναπτύχθηκε η κουβέντα για το ζήτημα των ναρκωτικών, οι μαθητές γνώρισαν καλύτερα τις θέσεις τις ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στο διαχωρισμό μαλακών και σκληρών, την αποποινικοποίηση, τη λειτουργία προγραμμάτων υποκατάστασης κλπ.
Στην κουβέντα που έγινε οι υπεύθυνοι της ΚΝΕ τόνισαν πως το ζήτημα δεν είναι μόνο ιατρικό αλλά πρώτα απ’ όλα κοινωνικό, και υπογράμμισαν ότι η ΚΝΕ πιστεύει ότι “ο νέος αγωνιστής δεν μπορεί να κρύβει τα προβλήματα του πίσω από έναν ψεύτικο κόσμο, γιατί το πρόβλημα αγκαλιάζει τις φτωχογειτονιές, τα παιδιά των εργατικών-λαϊκών οικογενειών”.
Παράλληλα, μέσα από αυτό το πλαίσιο που αγκαλιάζει συνολικά τη ζωή του νέου, αναπτύχθηκε συνολικά η κουβέντα για τα προβλήματα και τη
διέξοδο…. “Για τον αθλητισμό που θέλουμε, που θα καλύπτει τις ανάγκες όλου του λαού και όχι τα κέρδη των πολυεθνικών, τη βία στα γήπεδα ως αποτέλεσμα των αδιεξόδων που βιώνει η νεολαία της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, το ρατσισμό που καλλιεργείται κλπ” σύμφωνα με την ΚΝΕ.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας