Connect with us

Κοινωνία

Μήνυμα του Δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Published

on

“Πρόγραμμα εκτεταμένων εργασιών στα σχολεία”

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, κ. Δημήτρης Φωκιανός, στο μήνυμά του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς αναφέρεται στις προσπάθειες που έκανε ο Δήμος ώστε να είναι έτοιμα τα σχολεία να υποδεχτούν τους μαθητές και καθηγητές τη Δευτέρα.

Αναλυτικά η δήλωση του Δήμαρχου είναι η ακόλουθη:
“Αγαπητοί μαθητές- γονείς- εκπαιδευτικοί,
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός σας εύχεται υγεία και καλή πρόοδο.
Η Δημοτική Αρχή, θα είναι κάθε στιγμή δίπλα σας, για οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα και να είσαστε βέβαιοι ότι θα καταβάλουμε  κάθε δυνατή προσπάθεια για τη λύση τους. Προσδοκούμε στη συνεργασία σας και στις προτάσεις σας για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά κάθε εμπόδιο αλλά και να βελτιώσουμε – όσο μπορούμε – το επίπεδο λειτουργίας της σχολικής κοινότητας.
Όπως καλά γνωρίζετε, η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά μετ΄ εμποδίων, χωρίς βιβλία και με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και δυστυχώς δεν αποκλείονται και άλλες  δυσκολίες στην πορεία.     
Χωρίς τη βοήθεια της κεντρικής εξουσίας και με ίδιους πόρους ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα εκτεταμένων εργασιών στα σχολικά κτίρια ώστε να είναι έτοιμα  να υποδεχθούν  μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 1ο Γυμνάσιο Πεύκης –ένα από τα παλαιότερα σχολεία της περιοχής μας- μπαίνει σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης για την εξοικονόμηση ενέργειας με παράλληλη βελτίωση της ενεργειακής του θωράκισης. Το έργο περιλαμβάνει αντικατάσταση υαλοπινάκων, αλουμινίων, μόνωση κα φωτοβολταϊκό σύστημα. Πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι ένα από τα 40 σχολεία της χώρας που θα συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Η παρούσα οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας – λόγω μνημονίου- αλλά και ο νέος μας Δήμος – εξαιτίας του Καλλικράτη –  δημιουργούν πρωτόγνωρα όσο και περίπλοκα προβλήματα. Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να σκύψει πάνω από τα κοινωνικά προβλήματα και να σταθεί αρωγός στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Και οι ενδείξεις δείχνουν ότι υπάρχει ένα ρεύμα μεταφοράς εκατοντάδων μαθητών στη Δημόσια εκπαίδευση από την ιδιωτική. Οπότε οι ανάγκες σε νέες διδακτικές αίθουσες είναι επιτακτικές. Γι΄ αυτό έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Ήδη μεταφέρθηκε το 1ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης σε ένα εξαιρετικά ανακαινισμένο χώρο, απελευθερώνοντας χώρους για το 1ο Δημοτικό με το οποίο συστεγαζόταν μέχρι τώρα. Επίσης ολοκληρώθηκε η μελέτη για την προσθήκη 4ων  αιθουσών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης και την ανάπλαση του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την κατασκευή Δημοτικού και Νηπιαγωγείου. Τέλος, ο χώρος στην οδό Σωκράτους 2 (Βενιζέλου και Υψηλάντου) ιδιοκτησίας του Δήμου και της Εκκλησίας συμφωνήθηκε να αξιοποιηθεί για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Δήμου.
Δεν θα μείνουμε μόνο σ΄ αυτά, αλλά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με πολύ δουλειά, ώστε να μπει ο Δήμος μας σε τροχιά προόδου.
Καλή σχολική χρονιά”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ