Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ενημέρωση για θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιμορφωτικά σεμινάρια στους

δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Αμαρουσίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα επιμορφωτικά σεμινάρια που πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου για τις μαγείρισσες και τις βοηθούς του που απασχολούνται στην προετοιμασία και παρασκευή των γευμάτων για τα παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς της πόλης.

Περισσότερες από 20 μαγείρισσες και οι βοηθοί τους συμμετείχαν στα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν για την ενημέρωσή τους σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.
Η υγεία και η υγιεινή διαβίωση των παιδιών στους δημοτικούς σταθμούς αποτελεί προτεραιότητα για τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και το συγκεκριμένο εγκεκριμένο από τον ΕΦΕΤ σεμινάριο που θα συνεχιστεί και το 2012, με τη συμμετοχή του συνόλου του προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς καθώς όλοι εμπλέκονται στη διαδικασία της υγιεινούς διαβίωσης των παιδιών.
Στο πλαίσιο του τριήμερου σεμιναρίου, οι εργαζόμενοι στα μαγειρεία των παιδικών σταθμών ενημερώθηκαν σε καίρια θέματα υγιεινής αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους ως εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς.
Στο πλαίσιο της κατάρτισης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων, τη φύση των μικροοργανισμών και τα χαρακτηριστικά τους, τις τροφοδηλητηριάσεις και την αποτροπή τους, την ατομική υγιεινή και τη σωστή διαχείριση της τροφίμων, την καθαριότητα στο εργασιακό περιβάλλον, τις πρακτικές καθαρισμού αλλά και τη νομοθεσία περί υγιεινής των τροφίμων.
Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του επιμορφωτικού σεμιναρίου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανέφερε: «Η παροχή ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών στους δημότες και κατοίκους της πόλης μας αποτελεί από την πρώτη στιγμή μέλημα μας. Έχουμε δημιουργήσει πρότυπους παιδικούς σταθμούς σε επίπεδο λειτουργίας στηρίζοντας τις οικογένειες της πόλης μας. Και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία βρισκόμαστε ακόμα πιο κοντά τους. Από 1η Δεκεμβρίου μειώνουμε κατά 15% τα τροφεία σε όλους τους παιδικούς σταθμούς μας ανακουφίζοντας τις οικογένειες 1.000 παιδιών της πόλης, χωρίς στο ελάχιστο αυτή η μείωση να είναι σε βάρος των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αντιθέτως επιμορφώνουμε το προσωπικό που εργάζεται στους παιδικούς σταθμούς μας και αναβαθμίζουμε ακόμα περισσότερο την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών».

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ