Κοινωνία
Έκκληση των εμπόρων Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας
“Προτίμησε τα καταστήματα της πόλης σου”
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας των Συλλόγων Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων και Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος του Δήμου Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας, με την παρουσία άνω των 100 μελών και φίλων των Συλλόγων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυνεφάκης, του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας, η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κα Ευτυχία Γαϊτανά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χάρης Τομπούλογλου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χαράλαμπος Μπόβος, Παύλος Κότσιρας και Δημήτρης Κανταρέλης,, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Κοπελούσος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιερόθεος Καλόστος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, και Πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ. Σωτήρης Κοσκολέτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Τομπούλογλου, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας κ. Δήμητρα Δερμανούτσου, ο Τοπικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας κ. Θανάσης Κοσσύφης, εκπρόσωποι συλλόγων και του τοπικού τύπου.
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων, και Δημοτικός Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, κ. Σπύρος Γραμμένος, αφού ευχαρίστησε θερμά τους παριστάμενους για την παρουσία τους, έκανε μια αναδρομή στην ιστορία του συλλόγου, αναφέροντας ενδεικτικά ονόματα πρώην Προέδρων και μελών του Συλλόγου που άφησαν το στίγμα τους στην τοπική κοινωνία με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία αλλά και την δράση τους μέσα από τον Σύλλογο από την μεταπολεμική περίοδο και μετά, όπως των Ν. Τρυπιά, Κ. Αντουλινάκη, Κ. Νικολαϊδη, Π. Κανάκη, Γ. Σεβαστόπουλου, Β. Λουκιδέλη, Α. Πατίλη, Αφών Καγκάκη, Αφών Στεργίου, Χ. Καρεκλά, Α. Παπαθανασίου καθώς και των κ.κ. Γ. Αντωνόπουλου και Χ. Παλάσκα που ήταν παρόντες στην εκδήλωση.
Στη συνέχεια, ο κ. Γραμμένος ανέφερε τα εξής: «Ο Σύλλογος Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων επιδιώκει να είναι για όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις, στους δύσκολους αυτούς καιρούς, η ένωση και ο κοινός αγώνας. Γι’αυτό σας θέλουμε όλους αρωγούς και συμπαραστάτες στο Γολγοθά που ανεβαίνει την τελευταία τριετία η κάθε μορφή εμπορίου και ελεύθερου επαγγέλματος. Θέλουμε αρωγούς και τους δημοτικούς άρχοντες, τους πολιτιστικούς συλλόγους και κυρίως τους απλούς πολίτες που τόσο δοκιμάζονται και αυτοί μαζί μας, με σύνθημά μας “ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΟΥ, ΒΟΗΘΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΟΥ”.
Διανύουμε τους δυσκολότερους καιρούς από την μεταπολεμική περίοδο και ύστερα, με την επιβολή έκτακτων φορολογικών μέτρων και με τον ΦΠΑ στο 23%, ενώ λόγω των μειώσεων μισθών και συντάξεων το κοινό έχει χάσει μεγάλο μέρος της αγοραστικής του δύναμης. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να έχουν ήδη βάλει λουκέτο το 40% των επιχειρήσεων πανελλαδικά και να υπάρχουν ξενοίκιαστα μαγαζιά σε όλες τις εμπορικές περιοχές.
Εάν δεν χρεοκόπησε το κράτος μετά την ψήφιση του τελευταίου μνημονίου, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρεοκόπησαν οι επιχειρήσεις και ο ελληνικός λαός με την μέθοδο του μαρτυρίου της σταγόνας. Όμως όλοι μαζί οι Έλληνες ενωμένοι θα το ξεπεράσουμε και όπως το τελευταίο διάστημα και οι Ευρωπαίοι διαδήλωσαν, “WE ARE ALL GREEKS”».
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος κ. Λεωνίδας Σκυφάκος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε : «Θεωρώ ότι είναι σημαντική η συνέχιση των 2 συλλόγων. Θα έπρεπε να είναι όλοι εδώ. Η αδιαφορία κάποιων το μόνο που κάνει είναι να γυρίσει μπούμερανγκ. Θα πρέπει όλοι να έχουμε κοινό στόχο και να διασφαλίζουμε όσο μπορούμε όλα εκείνα τα οποία για τόσα χρόνια έχουμε προσπαθήσει να πετύχουμε. Θα πρέπει να υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και μεταξύ μας αλλά και με όλους τους φορείς οι οποίοι διοικούν την πόλη για να μπορέσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε αυτό το εγχείρημα και όπως λένε “κάθε αρχή και δύσκολη”. Έχουμε λοιπόν στη συνέχεια στόχο να γίνουμε πιο πολλοί, πιο ενεργοί και πιο δυναμικοί. Να ευχαριστήσω όλους όσους παρευρέθηκαν σε αυτή την εκδήλωση και να ευχηθώ καλή δύναμη, με υγεία, για ό,τι έρχεται μπροστά μας».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ