Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Μνημόσυνο για τον Ελευθέριο Βενιζέλο στον Άλιμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Τιμή στον μεγάλο Εθνάρχη

Το καθιερωμένο μνημόσυνο για τα 76 χρόνια από το θάνατο του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρητών Αλίμου «Ο Καζαντζάκης», στο χώρο της προτομής του στο Άνω Καλαμάκι.  Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του συλλόγου Κρητών Αλίμου Μιχάλη Χριστιανό, ο Σταύρος Φωτάκης αναφέρθηκε στο έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός, αναφερόμενος στον μεγάλο Εθνάρχη, τόνισε: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε τυπικός χαρισματικός ηγέτης, καταπληκτικός διπλωμάτης, που συνδύαζε την πολιτική με την βαθιά παιδεία. Έγινε αντικείμενο αληθινής λατρείας με τεράστιο κύρος και αναγνώριση και σε διεθνές επίπεδο.
Εξέφρασε καταρχήν τον δυναμισμό του κρητικού λαού, αλλά και ολόκληρου του ελληνισμού, τον πόθο για ολοκλήρωση της Ελλάδας, τον πόθο να μπορεί να παίξει έναν ρόλο τελικά και ειρήνης και συνεργασίας στην ευρύτερη βαλκανική εποχή.
Οι αρχές και οι ιδέες του μεγάλου Εθνάρχη, οι αξίες του τις οποίες υπερασπίσθηκε με τόσο πάθος, είναι αυτές που φθάνουν μέχρι τις μέρες μας.  Είναι αυτές που μας καθοδηγούν σε εποχές δύσκολες και σε καιρούς περίεργους, όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ριζίτικο τραγούδι από την ομάδα ριζίτικου τραγουδιού ΑΙΓΑΓΡΟΣ και κρητικό κέρασμα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ