Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Άλλαξαν με μερικές πινελιές την εικόνα του σχολείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Δημιουργική συνεργασία μαθητών, γονέων και

καθηγητών στο 11ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας

Ένα πολύ όμορφο θέαμα αντικρίζουν όσοι μπαίνουν στον προαύλειο χώρο του 11ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Νέας Ιωνίας το οποίο συστεγάζεται μαζί με το 3ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Ρήγα Φεραίου. Οι εξωτερικοί τοίχοι του σχολείου έχουν μετατραπεί σε πίνακες ζωγραφικής, ενώ σε γλάστρες του προαυλίου έχουν φυτευτεί  διάφορα λουλούδια και φυτά από τα παιδάκια.

Η Διευθύντρια του σχολείου, κα Αλίκη Σακελλαρίου καθώς και από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων  η Πρόεδρος, κα Τόνια Κωνσταντοπούλου, και η Γραμματέας κα Φωτεινή Αγγελακοπούλου είπαν στον Χ-τύπο πως από την αρχή της σχολικής χρονιάς υπήρχε η ιδέα να γίνει ένας εξωραϊσμός του σχολείου. Ακολούθως ήταν τα παιδιά που πρότειναν να γίνουν ζωγραφιές στους τοίχους και να ομορφύνει η αυλή του σχολείου, μια πρόταση που υιοθετήθηκε από τη Διευθύντρια και το Σύλλογο Γονέων που κινητοποιήθηκαν και διενεργώντας διάφορες εκδηλώσεις και δρώμενα κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνταν. Παράλληλα, έγιναν και οι φυτεύσεις των λουλουδιών και των φυτών στις γλάστρες.  
Οι ζωγραφιές φιλοτεχνήθηκαν από την ερασιτέχνη ζωγράφο, Μαρία Κεστελίδου, με τη βοήθεια μελών του Συλλόγου Γονέων. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια από το Δήμο που πρόσφερε  υλικά για τη ζωγραφική αλλά και κάποια λουλούδια με τη Διευθύντρια και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων να ευχαριστούν τις κυρίες Όλγα Κατημερτζή  (Αντιδήμαρχος) και Φιλαρέτη Κυπραίου (Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης).
Όπως μας είπε η Διευθύντρια μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις δεν εξωραΐστηκε μόνο ο εξωτερικός χώρος του σχολείου αλλά κατέστη εφικτό για εκπαιδευτικούς και γονείς να περάσουν μηνύματα στα παιδιά όπως για τη φροντίδα του περιβάλλοντος.  

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ