Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ψάχνονται για το πάρκινγκ της Πέρρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανάθεση εκπόνησης προμελέτης από το

Δημοτικό Συμβούλιο  Λυκόβρυσης – Πεύκης

για να ανοίξει ο δρόμος για το γκαράζ

Tις διαδικασίες που θα του επιτρέψουν να υλοποιήσει το υπόγειο πάρκινγκ κάτω από την πλατεία Πέρρου ξεκινά ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης με την ανάθεση σε τεχνική εταιρία της προμελέτης για την κατασκευή του έργου. 

Η προμελέτη κρίνεται αναγκαία, αφού ο Δήμος στοχεύει να φτιάξει το παρκινγκ από το ΕΣΠΑ… μέσω ΕΣΠΑ, αφού και τα χρήματα για το πρώτο αυτό στάδιο προέρχονται από το ευρωπαϊκό ταμείο.  Περί τα 50 χιλιάδες ευρώ αποσπά κατ’ αρχήν ο Δήμος, από τα οποία θα πληρωθούν τόσο η μελέτη όσο και οι τεχνικοί σύμβουλοι που θα πλαισιώσουν την προσπάθεια. Οι παραπάνω αποφάσεις πάρθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, όχι όμως χωρίς διαφωνίες, αφού προβλημάτισε η βούληση της Δημοτικής Αρχής για απευθείας ανάθεση της μελέτης σε τεχνική εταιρία (η οποία θα είναι και η διαχειριστική αρχή του κονδυλίου του ΕΣΠΑ), με τον Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Φωκιανό να εξηγεί ότι έτσι το έργο θα προχωρήσει πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά. 

• Μονόδρομος η ανάθεση σε ιδιώτες, ευνοϊκή η ανάθεση
Όπως τόνισε ο κ. Φωκιανός, η απόφαση για να απευθυνθεί ο Δήμος σε ιδιώτες τεχνικούς προκειμένου να εκπονήσουν την προμελέτη για το υπόγειο παρκινγκ ήταν μονόδρομος καθώς “η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είχε εξαρχής απαντήσει ότι από μόνη της δεν μπορούσε να κάνει μια τέτοια μελέτη για υπόγειο παρκινγκ στην πλατεία Πέρρου”. Όσο αφορά την απευθείας ανάθεση, ο Δήμαρχος τη δικαιολόγησε ως εξής: “Τα χρήματα που παίρνουμε είναι για την εκπόνηση μιας χρηματοοικονομικής ανάλυσης και την παροχή συμβούλου για στατική, αρχιτεκτονική και ηλεκτρομηχανική προμελέτη, πράγματα που αν τα κάναμε μέσα από διαγωνισμό θα υπερέβαιναν τα 100.000 ευρώ, ενώ θα μπλέκαμε και στη χρονοβόρα διαδικασία των ενστάσεων”. 

• Γ. Θεοδωρακόπουλος:  “Προσοχή στην Ειρήνης…”
 Καμπανάκι έκρουσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος σχετικά με το μέλλον της γενικότερης αλλαγής στην πόλη. Όπως παρατήρησε ο κ. Θεοδωρακόπουλος η επικέντρωση στο παρκινγκ της πλατείας Πέρρου αφήνει σε δεύτερη μοίρα την ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης, στο πλαίσιο της οποίας αρχικά είχε ενταχτεί και η κατασκευή του γκαράζ. Εξάλλου, ο πρώην Δήμαρχος ζήτησε να μάθει γιατί δεν χρησιμοποιείται η μελέτη που επί ημερών του είχε εκπονηθεί για το εν λόγω παρκινγκ. Απαντώντας ο κ. Φωκιανός υπογράμμισε: “οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι πλέον οι ίδιες, ενώ πρέπει επιτέλους να εξελιχθεί αυτό το έργο που μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και να μας φέρει και έσοδα” 

• Λαϊκή Συσπείρωση:  “Όχι στους συμβούλους…”
Το θέμα της αμοιβής του ειδικού συμβούλου έθεσε ο επικεφαλής της ελάσσονος, κ. Παναγιώτης Ασβεστάς, σχολιάζοντας ότι η διοίκηση Φωκιανού και στο παρελθόν έχει “τιμήσει” παρόμοιους συμβούλους. “Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποια εντύπωση σκανδάλου με τα χρήματα και ότι κάτι έχουμε “μαγειρέψει”. Εμείς δεν τα αποδεχόμαστε όλα αυτά, είναι μακριά από μας”, απάντησε ο κ. Φωκιανός, τονίζοντας για ακόμα μια φορά ότι η διαδικασία της προμελέτης είναι αναγκαία για να ωριμάσει το έργο και να πάρει την τελική χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ