Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Μια νότα αισιοδοξίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Αγιασμός στο Γυμνάσιο

Μεταμόρφωσης-Ηρακλείου

Η ζωοδόχος πηγή της νεότητας ανέβλυσε και πάλι την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στα σχολεία. Μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικοί γέμισαν τα προαύλια των σχολείων, για να πάρουν από τους ιερείς εκπροσώπους της Εκκλησίας τις ευλογίες Της για την καινούργια σχολική χρονιά.

Η ημέρα του Αγιασμού των Σχολείων είναι η πλέον αισιόδοξη και ελπιδοφόρα μέρα, γιατί σηματοδοτεί μια νέα αρχή, ένα ξεκίνημα δημιουργίας ανθρώπινων δεξαμενών με γνώσεις, υγιές πνεύμα και ψυχική καλλιέργεια. Σε μία κοινωνία που νοσεί από το σάπιο κατεστημένο που την έφερε σε εξαθλίωση,  όλων  οι προσδοκίες στρέφονται στις επερχόμενες γενεές. Γι’ αυτό και ο φετινός Αγιασμός των σχολείων ήταν η σημαντικότερη αν όχι η μοναδική νότα χαράς και αισιοδοξίας στις μαύρες μέρες του τόπου.
Σε αυτό το κλίμα έγινε και ο Αγιασμός του Γυμνασίου Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου από όπου είναι και η φωτογραφία. Η δυναμική για ένα καλύτερο μέλλον και αποφασιστική παρουσία των καθηγητών με επικεφαλής τον διευθυντή κ. Γ. Κεραμάρη, η  χαρά και ο ενθουσιασμός των μαθητών και η τρυφερότητα και το καμάρι των γονέων για τα βλαστάρια τους έδωσε μέσα στο προαύλιο του σχολείου των δύο Δήμων το στίγμα του μέλλοντος, που θέλουν δεν θέλουν θα ανήκει σε μας και τα παιδιά μας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ