Κοινωνία
Ο Δήμος Περιστερίου δημιουργεί χριστουγεννιάτικο κλίμα στην πόλη
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2012/12/PHOTOS_DIAFORA_NEW_x_mas_x7.jpg)
«Παραμυθένια Πολιτεία»
στήνεται στο Περιστέρι
Ο Δήμος Περιστερίου, κόντρα στην κατήφεια και την απαισιοδοξία από την άσχημη κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, θα διατηρήσει ζωντανό το χαμόγελο των μικρών και μεγάλων, προσδίδοντας ένα γιορτινό, χαρούμενο χρώμα στην πόλη.
Ο Δήμος Περιστερίου και φέτος θα πρωταγωνιστήσει σε Πανελλαδικό επίπεδο, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό εορταστικό κλίμα, δίνοντας έτσι ένα χαρμόσυνο μήνυμα και βοηθώντας την εμπορική κίνηση της τοπικής αγοράς.
Για έκτη χρονιά, η 1η Παιδική Χαρά (Π. Τσαλδάρη & Φλέμινγκ) θα μεταμορφωθεί σε «Παραμυθένια Πολιτεία» για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Μικροί και μεγάλοι μπορούν να διασκεδάσουν από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου 2013 δωρεάν στην «Παραμυθένια Πολιτεία» με το πολύχρωμο καρουσέλ, την όμορφη μπαλαρίνα και το «Δημιουργικό Εργαστήρι» του Αϊ Βασίλη.
Στον εξωτερικό χώρο της παιδικής χαράς θα έχει αφετηρία ένα εορταστικό τρενάκι, που θα μεταφέρει δωρεάν τα παιδιά και τους γονείς με μια μαγική βόλτα στη στολισμένη πόλη.
Ξεχωριστός θα είναι και φέτος ο εορταστικός φωτισμός σ’ ολόκληρη την πόλη του Περιστερίου, τόσο στο εμπορικό κέντρο, όσο και στις γειτονιές, δίνοντας ένα χαρμόσυνο μήνυμα αυτή τη δύσκολη εποχή.
Κατά τις εορταστικές ημέρες, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου θα περιδιαβαίνει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, παίζοντας Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα κάλαντα. Παράλληλα, υπό την αιγίδα του Δήμου, οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία και οι σύλλογοι της πόλης θα πραγματοποιήσουν εορταστικές εκδηλώσεις στο θέατρο «Πολιτών».
Στην αίθουσα του Πολιτιστικού – Συνεδριακού Κέντρου του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου (είσοδος Καραθεοδωρή και Εθν. Αντιστάσεως) θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστές Χριστουγεννιάτικες συναυλίες και για τους μικρούς Περιστεριώτες δωρεάν προβολές παιδικών ταινιών.
Τέλος, στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου θα λειτουργεί καθημερινά τις απογευματινές ώρες για παιδιά το δημιουργικό εργαστήρι των «ξωτικών».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας