Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

“Χώροι δημιουργίας και όχι καφενεία”

Δημοσιεύθηκε

στις

Κοπή Πίτας στο ΚΑΠΗ του

Δήμου Ηρακλείου Αττικής

στην οδό Πρασίνου Λόφου

Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου  Αττικής που στεγάζεται στην οδό Πρασίνου Λόφου.

Στο χαιρετισμό του προς τα μέλη των ΚΑΠΗ και τους παρευρισκόμενους ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος απαρίθμησε τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στο δήμο, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο που εξυπηρετεί 400 περίπου οικογένειες, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο αλλά και τη συμβολική μείωση των δημοτικών τελών που πραγματοποίησε πρόσφατα η δημοτική αρχή. Επιπλέον ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος Σπιτική Κουζίνα όπου θα μπορούν όλοι οι δημότες να προμηθεύονται σπιτικό φαγητό με συμβολικό αντίτιμο.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος διέψευσε την φημολογούμενη μεταφορά των ιατρείων του ΕΟΠΠΥ Ηρακλείου Αττικής στο κτίριο της οδού Αλέκου Παναγούλη στη Νέα Ιωνία. Όπως δήλωσε ρητά ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα μεταφοράς των ιατρειών πόσο μάλλον τέτοια πρόθεση. Όπως δεσμεύτηκε προσωπικά σχεδιάζεται αναβάθμιση των ιατρείων του Ηρακλείου Αττικής ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα και να εξυπηρετούν τόσο τους κατοίκους του Ηρακλείου Αττικής όσο και των όμορων δήμων όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Πρόταση για διεύρυνση ωραρίου
Απευθυνόμενος στα μέλη ο πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Ηλίας Μπάρμπας ανακοίνωσε στα μέλη των ΚΑΠΗ την προσθήκη ορθοπεδικού Ιατρού που θα προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του. Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος υπάρχει η επιπλέον δυνατότητα προσθήκης αγγειοχειρουργού εφόσον λειτουργήσει το προτεινόμενο διευρυμένο ωράριο. Μάλιστα θέλοντας να θέσει στην κρίση των μελών του ΚΑΠΗ την διεύρυνση του ωραρίου τις απογευματινές ώρες, τους κάλεσε σε γενικές συνελεύσεις προκειμένου να ψηφίσουν εάν επιθυμούν τη διεύρυνση του ωραρίου. Στόχος είναι τα μέλη να μην βλέπουν τους χώρους των ΚΑΠΗ σαν καφενεία αλλά σαν χώρους δημιουργικής απασχόλησης και επικοινωνίας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ