Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρέλαση με πανό και συνθήματα

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 25 Μαρτίου ξεκίνησαν οι εορτασμοί της εθνικής επετείου στο δήμο της Νέας Ιωνίας . Πιο συγκεκριμένα στις 7.30  το πρωί. σήμαναν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών και τρεις ώρες αργότερα τελέστηκε η θεία Δοξολογία Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων, χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ.κ. Κωνσταντίνου.

Έπειτα τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Άγαλμα της Μητέρας για να ακολουθήσει η κατάθεση στεφανιών.
Στην συνέχεια το σκηνικό των εκδηλώσεων μεταφέρθηκε στην Λεωφόρο Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην πλατεία Σημηριώτη που είχε στηθεί η εξέδρα των επισήμων.  Αρχικά το Χορευτικό Εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας  παρουσίασε ένα σύντομο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.
Κατόπιν το λόγο πήρε Δήμαρχος της πόλης κ. Ηρακλής Γκότσης ο οποίος δήλωσε ”Σήμερα γιορτάζουμε την ανάσταση του έθνους… Δεν είναι τυχαίο ότι γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης και όχι την ίδρυση του ελληνικού κράτους…” για να συνεχίσει τονίζοντας ”Οι άνθρωποι τότε πολεμήσανε για την προσωπική, κοινωνική, οικονομική και θρησκευτική τους ελευθερία. Πολεμήσανε εναντίον αυτών που τους στερούσαν τις ελευθερίες τους… Ο ελληνικός λαός, με την πολύτιμη βοήθεια των φιλελλήνων που ορισμένοι από αυτούς δώσανε ακόμη και τη ζωή τους όπως ο λόρδος Βύρωνας, αγωνίστηκε για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι… Αγωνιστήκανε για κοινωνική ελευθερία, για το δικαίωμα στη μόρφωση για ένα καλύτερο αύριο…”, για κλείσει την ομιλία του λέγοντας ”Πρέπει και εμείς να αντισταθούμε και να πολεμήσουμε εναντίον της κρίσης και των νέων κατακτητών της πατρίδας μας… ”.
Εν συνεχεία στο βήμα ανέβηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Γιώργος Σεφέρης, κα Νιννέτα Αλτάνη η οποία διάβασε το ψήφισμα των συναδέλφων της τονίζοντας ότι ”Η Ελληνική επανάσταση ένας από τους λόγους που έγινε ήταν και για να έχουν το δικαίωμα οι άνθρωποι να μπορούν να μορφωθούν… Η κυβέρνηση σήμερα έρχεται και με το νομοσχέδιο μετατρέπει τα σχολεία σε οργανισμούς τα οποία θα είναι αναγκασμένα να βρουν χρηματοδότηση, είτε μέσω των προϋπολογισμών των δήμων, είτε πληρώνοντας οι γονείς είτε μέσα από το ιδιωτικό κεφάλαιο…”. Η κα Αλτάνη έκλεισε την ομιλία της τονίζοντας πως ”Θέλουν να κάνουν τα σχολεία τεράστια, δυσλειτουργικά και απρόσωπα που θα βγάζουν αμόρφωτους, καταρτισμένους εργάτες”. Το κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Χρήστος Σταθόπουλος ο οποίος και αυτός με τη σειρά του εξέφρασε την αντίθεσή του με τις συνενώσεις και την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας.
Με το τέλος της ομιλιών άρχισε η παρέλαση, με πρώτους να παρελαύνουν τους εκπαιδευτικούς με πανό και συνθήματα δείχνοντας με έναν ακόμη τρόπο την αντίδραση τους απέναντι στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, ενώ επίσης παρέλασαν και οι γονείς των μαθητών των σχολείων που προβλέπονται να συνενωθούν.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ