Καλλιθέας
Αμέριστη στήριξη στις δομές φροντίδας των ηλικιωμένων
Το Μερόπειο Ίδρυμα Φροντίδας Ηλικιωμένων, επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής για την Κοινωνική Πολιτική, κα Κατερίνα Θανοπούλου.
Το «Μερόπειο» ιδρύθηκε το 1914, με σκοπό τη μόρφωση νεαρών απόρων Ελληνίδων.
Από το 1973 προσφέρει φροντίδα σε γυναίκες που στερούνται οικονομικών πόρων ή έχουν χαμηλά εισοδήματα, αρχικά στο κτίριο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και από το 2004 σε ιδιόκτητο κτίριο στην περιοχή της Καλλιθέας.
Το ίδρυμα δέχεται εισαγωγές κατόπιν επιλογής αιτήσεων με βάση τις ιατρικές εξετάσεις, ενώ αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 33 άτομα (32 γυναίκες και 1 άνδρα).
Διαθέτει επίσης δύο συμβατικές κλίνες για άπορους.
Κατά την επίσκεψή της, η κα. Θανοπούλου ξεναγήθηκε αρχικά στους χώρους του ιδρύματος, συνομίλησε με τις φιλοξενούμενες γυναίκες, παρακολούθησε πρωινές δραστηριότητες διαμονής και φροντίδας των ηλικιωμένων, ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε με την Πρόεδρο Δ.Σ. του Μερόπειου Φιλανθρωπικού Σωματείου κα. Έλια Θανογιάννη και τον Πρόεδρο του Μερόπειου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος κ. Βαχαν Χεκιμιάν, αναλύθηκαν βασικά ζητήματα που αφορούν τα ιδρύματα φροντίδας ατόμων της τρίτης ηλικίας.
Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στις δομές φροντίδας των ηλικιωμένων, με κάθε δυνατό τρόπο. Η κατανόηση και η αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους μονάδες, θα προσέφεραν μεγάλη βοήθεια στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα ιδρύματα αυτά και οι ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι, τόσο απέναντι σε ασθένειες όπως η άνοια και το Alzheimer, όσο και οι αυτονόητες δυσκολίες διαβίωσης των ατόμων στην τρίτη ηλικία. Η αξιοποίηση κάθε δυνατού πόρου, θα πρέπει να προσβλέπει στην ανακούφιση των ηλικιωμένων, στηρίζοντας τις δομές φροντίδας τους, ακόμα και σε περιόδους κρίσης της οικονομίας, αλλά και των αξιών.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός2 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ