Ειδήσεις
CIVINET Greece-Cyprus: Έρχεται το 1ο Συνέδριο με θέμα την βιώσιμη κινητικότητα στην Ελλάδα

Το 1ο Συνέδριο του Δικτύου CIVINET Greece-Cyprus στην Ελλάδα θα λάβει χώρα στις 9 & 10 Δεκεμβρίου 2021 στο Αμφιθέατρο της OTE Academy στο Μαρούσι.
Το θέμα του Συνεδρίου είναι «Η Ελληνική Κοινωνία απέναντι στην Πρόκληση της Βιώσιμης Κινητικότητας με ορίζοντα το 2030».
Θέτει στο επίκεντρο της ατζέντας του την ενημέρωση του κοινού και την προώθηση των περιβαλλοντικά φιλικών, κοινωνικά δίκαιων, τεχνολογικά έξυπνων & οικονομικά αποδοτικών τρόπων μετακίνησης, διατηρώντας μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση.
Αφετέρου προσπαθεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός εποικοδομητικού διαλόγου ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς μέσω της ανταλλαγής καινοτόμων ιδεών, διεθνών τάσεων και βέλτιστων πρακτικών από την ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, μέσα στο πολύ ειδικό πλαίσιο που θέτει ο COVID-19 και η Κλιματική Αλλαγή.
Η προσέγγιση του Συνεδρίου είναι ενημερωτική, εστιάζοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της απαραίτητης δικτύωσης ανάμεσα στην τοπική και διεθνή κοινότητα της Βιώσιμης Κινητικότητας.
Η ατζέντα του Συνεδρίου διακρίνεται στους ακόλουθους θεματικούς άξονες:
- Βέλτιστες Πρακτικές και Επιτεύγματα των ΟΤΑ
- Θεσμικό Πλαίσιο και Χρηματοδοτήσεις
- Επιστημονικές παρουσιάσεις | Ευρωπαϊκά Projects
- Smart Mobility | Case Studies από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
- Κοινωνία των Πολιτών και Κινητικότητα
Το Συνέδριο απαρτίζεται από ομιλίες και παρουσιάσεις στο κεντρικό Αμφιθέατρο, καθώς και παράλληλες συνεδριάσεις και εργαστήρια σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.
Το Συνέδριο απευθύνεται σε:
- Κυβερνητικούς και Εποπτευόμενους Οργανισμούς
- Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης
- Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και Οργανισμούς
- Επιχειρήσεις και Οργανισμούς του Ιδιωτικού Τομέα
- Ακαδημαϊκούς, Ερευνητές και Σπουδαστές
- Μελετητές και Συμβούλους Επιχειρήσεων
Λίγα λόγια για το CIVINET Greece – Cyprus
Το Δίκτυο CIVINET Greece-Cyprus είναι το ελληνόφωνο δίκτυο πόλεων του CIVITAS, το οποίο έχει ως κύρια αποστολή την προώθηση των αρχών και των στόχων του CIVITAS στο τοπικό επίπεδο, όπως και την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και των επιτευγμάτων των ελληνικών και κυπριακών ΟΤΑ στην Ευρώπη.
Ταυτόχρονα, αποτελεί τον εθνικό πολλαπλασιαστή του ELTIS στις δύο χώρες, ενός θεσμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που λειτουργεί ως παρατηρητήριο και πλατφόρμα τεχνογνωσίας για την βιώσιμη κινητικότητα στον ευρωπαϊκό χώρο.
Το CIVINET Greece-Cyprus ιδρύθηκε το 2018 και αποτελεί σήμερα το πολυπληθέστερο τοπικό δίκτυο του CIVITAS, με μέλη:
- 120 Δήμους και (δια)δημοτικές επιχειρήσεις
- 6 Περιφέρειες (Αττικής, Κρήτης, Ν. Αιγαίου, Ιονίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου)
και υποστηρικτές:
- 4 Υπουργεία (Ελλάδα: Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κύπρος: Μεταφορών, Έργων και Επικοινωνιών)
- 10 μητροπολιτικούς ή εθνικούς οργανισμούς και θεσμούς (ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ, ΟΣΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΜΟΔ, ΕΕΤΑΑ, Πράσινο Ταμείο, Εθνική Συντονίστρια Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας Ελλάδας, Επίτροπος Περιβάλλοντος Κύπρου, Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου)
- 35 επιστημονικούς φορείς (ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πολυτεχνείο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ΙΜΕΤ, ΚΑΠΕ, ΣΕΜΠΧΠΑ, ΣΕΠΟΧ, ΕΛΙΝΗΟ, OTE ACADEMY κ.ά.)
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ