Αιγάλεω
Έδωσαν νοθευμένο ελαιόλαδο σε άπορους του Δήμου

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω με τους άπορους να προμηθεύονται νοθευμένο ελαιόλαδο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ «κατά τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και διαπίστωσε ότι, κατά την εξέταση του δείγματος από το Γενικό Χημείο του Κράτους, το ελαιόλαδο χαρακτηρίστηκε «μη κανονικό- νοθευμένο» με ξένη προς το ελαιόλαδο λιπαρή ύλη. Η σύσταση των λιπαρών οξέων υποδηλώνει την παρουσία σπορέλαιου.
Όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ το συγκεκριμένο ελαιόλαδο διακινήθηκε από την επιχείρηση «Αναστασόπουλος Ευστρ. Κων/νος, Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις-Υπηρεσίες συσκευασίας και αποθήκευσης, Δ.Δ. Φιλία Δ. Οιχαλίας» προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω, στο πλαίσιο Προγράμματος Διανομής Τροφίμων Δικαιούχων Κοινωνικού Παντοπωλείου».
Με αφορμή το περιστατικό η αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Δημήτρη Μπογράκο, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Δημάρχου Αιγάλεω λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η δημοτική αρχή του κ. Δημήτρη Μπίρμπα έδειξε εγκληματική αδιαφορία για την υγεία των απόρων συνδημοτών», ενώ τον καλεί να ζητήσει συγγνώμη από τους άπορους δημότες που εξέθεσε την υγεία τους σε κίνδυνο.
Αναλυτικότερα σε επιστολή του ο επικεφαλής της «Ώρα Αιγάλεω» αναφέρει:
«Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα ότι διατέθηκε ακατάλληλο ελαιόλαδο στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου Αιγάλεω το διάστημα μεταξύ 21 Δεκεμβρίου 2015 έως και 13 Ιανουαρίου 2016, σε κλειστές διαφανείς πλαστικές φιάλες του ενός λίτρου, οι οποίες δεν έφεραν στοιχεία επισήμανσης.
Πέραν των όποιων ευθυνών που έχουν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί που δεν έλεγξαν την καταλληλότητα του συγκεκριμένου ελαιόλαδου βαρύτατες ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή του κ. Δημήτρη Μπίρμπα που έδειξε εγκληματική αδιαφορία για την υγεία των απόρων συνδημοτών μας.
Οι δημότες θα περίμεναν περισσότερη σοβαρότητα από μια δημοτική αρχή που προεκλογικά ευαγγελιζόταν την κοινωνική αλληλεγγύη…
Προφανώς ο κύριος δήμαρχος και οι συνεργάτες ασχολούνται περισσότερο πως θα εκδώσουν τα πομπώδη δελτία τύπου που παρουσιάζουν ως… τέλειες τις κοινωνικές δράσεις της δημοτικές αρχής… ενώ οι άποροι συνδημότες μας καταναλώνουν ακατάλληλο ελαιόλαδο εξαιτίας της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής του κ. Μπίρμπα.
Λυπάμαι και Θλίβομαι για την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής.
Κύριε δήμαρχε οφείλετε ΑΜΕΣΑ να κάνετε την αυτοκριτική σας για την τεράστια αδιαφορία σας και να ζητήστε μια συγνώμη από τους άπορους συνδημότες μας που εκθέσατε σε κίνδυνο την υγεία τους».
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024