Κοινωνία
Τα oνομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Κωνσταντίνου
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2016/05/images_0newsize_mitropolis.jpg)
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα σεπτά oνομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Κωνσταντίνου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Ν. Ιωνία.
Την περασμένη Παρασκευή παραμονή της Εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, ενώ ανήμερα της Εορτής των Αγίων τελέσθηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ.κ. Κωνσταντίνου με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ Γαβριήλ, πλαισιωμένων από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και με την παρουσία πλήθους κόσμου, οι οποίοι έσπευσαν να ευχηθούν και να τιμήσουν τα ονομαστήρια του εορτάζοντος Μητροπολίτου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στην τεράστια για την θρησκευτική ελευθερία προσφορά των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και μίλησε με λόγια αγάπης για το πρόσωπο του εορτάζοντος Μητροπολίτου, εξαίροντας παράλληλα τόσο την εξέχουσα και χαρισματική προσωπικότητά του, όσο και το μεγάλο και πολυσχιδές ποιμαντικό και πνευματικό του έργο.
Στην αντιφώνησή του ο κ. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τον Θεό που τον αξίωσε και φέτος να εορτάζει την μνήμη των Αγίων του και να διακονεί για σαράντα ολόκληρα χρόνια με πίστη και αφοσίωση την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ενώ εκφράσθηκε με θερμά λόγια για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ Γαβριήλ, τονίζοντας παράλληλα τόσο την υιική του αγάπη, όσο και τον σεβασμό που δείχνει στον ίδιο και στο έργο του.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης.
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις7 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας