Κοινωνία
To Περιστέρι συμμετείχε στην Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Με απόλυτη επιτυχία ο Δήμος Περιστερίου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», συμμετείχε ενεργά στις πρωτοποριακές δράσεις της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (16-23 Μαρτίου).
Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας με προσομοιωτές αυτοκινήτων τοποθετήθηκε στο καταπράσινο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Άλσους της πόλης, εφαρμόζοντας ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκμάθησης των κανόνων οδικής συμπεριφοράς για παιδιά.
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης βρέθηκε κοντά στα παιδιά και τους γονείς, δηλώνοντας ότι: “Δυστυχώς τα περισσότερα θύματα από τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας είναι νέοι άνθρωποι. Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση αποτελεί για τον Δήμο Περιστερίου προτεραιότητα, ώστε να πάψει επιτέλους η χώρα μας να έχει τη θλιβερή πρωτιά σε θανάτους από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη”.
Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τεχνικών Έργων Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου σημείωσε ότι: “Παιδιά, νέοι, έφηβοι και όλων των ηλικιών επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την ενημέρωση και την εκπαίδευση, προκειμένου να επιτευχθεί η πρόληψη και κυρίως η μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων”.
Συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι συνειδητοποίησαν το σημαντικό ρόλο της ζώνης σε περίπτωση ανατροπής (προσομοιωτής ανατροπής) και πρόσκρουσης (προσομοιωτής πρόσκρουσης), ενώ είχαν την ευκαιρία να βιώσουν πολλές και διαφορετικές συνθήκες οδήγησης με τη βοήθεια των ειδικών προσομοιωτών (απόσπαση προσοχής, επίδραση του βάρους κατά τη σύγκρουση κ.ά.).
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024