Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Έξω φρενών οι Παριζιάνοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες – «Άθλος» οι μετακινήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού ξεκινούν και οι Παριζιάνοι δεν είναι ενθουσιασμένοι.

Η ζωή στο Παρίσι έχει γίνει δύσκολη ενόψει των Αγώνων, με περιορισμούς στις μετακινήσεις και αντιαισθητικά μεταλλικά εμπόδια στους δρόμους. Οι αρχές προσπαθούν να προστατεύσουν τους τουρίστες και τους αθλητές από τυχόν απειλές, αλλά όχι όλοι είναι ευχαριστημένοι. Οι περιορισμοί θα είναι αυστηροί πριν από την Τελετή Έναρξης, με πολλούς να περιμένουν ένα εκπληκτικό θέαμα αλλά και να ανησυχούν για την ασφάλεια.

«Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση ασφαλείας που χρειάστηκε ποτέ να οργανώσει οποιαδήποτε χώρα σε μια περίοδο ειρήνης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανίν στους δημοσιογράφους την Τρίτη.

Πριν την τελετή, οι περισσότερες γέφυρες που ενώνουν τις δύο πλευρές του Σηκουάνα έχουν κλείσει. Επιπλέον, οι αρχές έχουν περιορίσει την πρόσβαση στο κέντρο της πόλης του Παρισιού. Έχουν αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή κοντά στον ποταμό που περιλαμβάνει τον Λούβρο, την Παναγία των Παρισίων και τον Πύργο του Άιφελ, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο με την προβολή ενός ειδικού κωδικού QR. Αυτός ο κωδικός δίνεται σε κατοίκους, εργαζόμενους ή άτομα με κρατήσεις σε μουσεία και εστιατόρια. Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι έχει λάβει πάνω από 200.000 αιτήσεις για κωδικούς “Pass Jeux” μέσω της ιστοσελίδας του.

Το Παρίσι είναι γεμάτο από αστυνομικούς και στρατιώτες λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Περίπου 30.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στην πόλη καθημερινά, ενώ την ημέρα της τελετής έναρξης θα είναι 45.000 μαζί με 10.000 στρατιώτες.

Οι Παριζιάνοι είναι θυμωμένοι για τις αναστατώσεις στις μετακινήσεις τους και τις απώλειες που υφίστανται τα καταστήματα και τα εστιατόρια. Οι αρχές υποσχέθηκαν αποζημίωση, αλλά οι αιτήσεις θα εξεταστούν αργότερα από ειδική επιτροπή.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ