Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ παραιτείται από τη θέση του πρωθυπουργού και επικεφαλής των Τόρις

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία των Τόρις μετά την ήττα του κόμματος στις εκλογές της Πέμπτης στη Βρετανία, σε μια δήλωση που ήταν η τελευταία του ως πρωθυπουργός.

Ο κ. Σούνακ ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα των Συντηρητικών στη δήλωσή του και ζήτησε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους για αυτό το αποτέλεσμα.

«Έδωσα τα τα πάντα στην κυβέρνηση αλλά στείλατε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει» συνέχισε ο Σούνακ ζητώντας συγγνώμη και στους υποψηφίους των Συντηρητικών.

Όπως διευκρίνισε, δε, για την παραίτησή του αυτή δεν θα γίνει άμεσα αλλά «όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων αντικατασταστών μου»

«Με λυπεί που θα βρεθούν εκτός βουλής άνθρωποι που εργάστηκαν σκληρά για τα δικαιώματα των ανθρώπων» πρόσθεσε ο κ. Σούνακ καθώς οι Συντηρητικοί έχασαν 250 έδρες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές στη Βρετανία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτή είναι μια δύσκολη ημέρα στο τέλος μιας σειράς δύσκολων ημερών».

“Ο μεγάλος νικητής των εκλογών, Κιρ Στάρμερ, χαρακτηρίστηκε ως ένας πολιτικός με σεμνότητα και ανιδιοτελή διάθεση”, δήλωσε ο Σούνακ, αναφερόμενος σε αυτόν. “Αν και είχαμε διαφωνίες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τον σέβομαι ως άνθρωπο. Ο Σερ Στάρμερ και η οικογένειά του χρειάζονται την υποστήριξή μας καθώς προετοιμάζονται για αυτήν τη μεγάλη μετάβαση στις ζωές τους”.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας ευχαρίστησε την οικογένειά του, αναφέροντας ότι τους ευχαριστεί για τις θυσίες που έκαναν προκειμένου να υπηρετήσει τη χώρα.

Αναγνωρίζοντας την υποστήριξη των Βρετανών, δήλωσε ότι αποχωρεί με αίσθημα τιμής που διετέλεσε πρωθυπουργός τους και χαρακτήρισε τη χώρα τους ως την καλύτερη στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ