Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Γάζα: Προ των πυλών η χερσαία ισραηλινή εισβολή – Βομβαρδισμός ελληνορθόδοξης εκκλησίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κλιμάκωση των βομβαρδισμών στη Γάζα σε βασικές υποδομές της Χαμάς και εξοντώνοντας ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, το Ισραήλ προετοιμάζει το έδαφος για τη χερσαία επίθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ όλα είναι πλέον στην θέση τους για την χερσαία επίθεση του Ισραήλ. Δεν φαίνονται πια κομβόι με εφόδια, ούτε κοιλάδες με τεθωρακισμένα. Αυτό σημαίνει ότι ο εφοδιασμός ολοκληρώθηκε και οι μονάδες πια διαιρέθηκαν και έχουν πάει στα σημεία εξορμήσεις.

Είναι πια πολύ κοντά η εισβολή. Υπάρχει βέβαια η ανταλλαγή πυρών ωστόσο η Χαμάς είναι φειδωλή με τις ρουκέτες. Προφανώς ετοιμάζεται και αυτή για την τελική της αναμέτρηση.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα μέτωπα όπως αυτό στα σύνορα του Ισραήλ – Λιβάνου όπου υπάρχει μια αργή αλλά σταθερή κλιμάκωση των συγκρούσεων.

Το τρίτο μέτωπο είναι η Δυτική όχθη. Εκεί στρατιωτικά θεωρείται χαμηλού επιπέδου η απειλή. Ωστόσο είναι εφιάλτης από πλευράς ασφαλείας καθώς υπάρχουν δεκάδες οικισμοί και χωριά Ισραηλινών υπηκόων και Παλαιστινίων τα οποία είναι ανακατεμένα, ένα «λαβύρινθος» όπου οι μεν μισούν τους δε θανάσιμα και εκεί υπάρχει μια επιχείρηση που θα χρειαστεί δεκάδες χιλιάδες άνδρες.

 

 

Δύο νεκροί από τον βομβαρδισμό ελληνορθόδοξης εκκλησίας

Το υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα ανακοίνωσε την κατάρρευση κτιρίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην κεντρική πόλη της Γάζας επιβεβαιώνοντας ότι υπήρξαν δύο νεκροί και τραυματίες μεταξύ εκτοπισμένων που έβρισκαν καταφύγιο στην εκκλησία.

Η Majdy Jildah, που μίλησε στο Wall Street Journal, που είχε αναζητήσει καταφύγιο στην εκκλησία, είπε ότι περίπου 500 άνθρωποι είχαν καταφύγει εκεί, συμπεριλαμβανομένων περίπου 80 στο κτίριο του εκκλησιαστικού συμβουλίου όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα παιδί είναι νεκρό ενώ την ώρα της έκρηξης δεκάδες ήταν μέσα στην αίθουσα συνελεύσεων της εκκλησίας, η οποία επίσης υπέστη ζημιές. Η εκκλησία είναι μια από τις παλαιότερες στον κόσμο. Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι ερευνά το περιστατικό.

Ο ανταποκριτής της WAFA ανέφερε ότι η εκκλησία χτυπήθηκε και η επίθεση προκάλεσε επίσης σοβαρές ζημιές σε τμήματα του κτιρίου της εκκλησίας, με μια παρακείμενη κατασκευή να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ