Κόσμος
Γερμανία: Παιδιά εμβολιάστηκαν κατά λάθος με σκεύασμα για ενήλικες

Σε ένα ανησυχητικό λάθος προέβησαν οι υπεύθυνοι για τους εμβολιασμούς στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Ανόβερο, καθώς τουλάχιστον 42 παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών στο Ανόβερο εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19 κατά λάθος με δόση υψηλότερης συγκέντρωσης, η οποία προορίζεται για τους ενηλίκους.
Ωστόσο, οι ειδικοί καθησυχάζουν, τονίζοντας ότι δεν αναμένονται σοβαρές παρενέργειες.
Όπως δήλωσε χθες Δευτέρα το βράδυ η επικεφαλής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Ανόβερου Μαρλένε Γκραφ, πιθανές παρενέργειες είναι οι τοπικές αντιδράσεις και ο πυρετός.
«Από ιατρική άποψη, επρόκειτο για χορήγηση υπερβολικής δόσης, η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να έχει αρνητικές συνέπειες», διαβεβαίωσε η κυρία Γκραφ και πρόσθεσε ότι οι γονείς των εν λόγω παιδιών έχουν ήδη ενημερωθεί από την περιφερειακή διοίκηση μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ο περιφερειακός πρόεδρος Στέφεν Κραχ τόνισε πάντως ότι δεν έπρεπε να συμβεί τέτοιο λάθος, ακόμη κι αν δεν έχει σοβαρές παρενέργειες για την υγεία των παιδιών.
«Δεν θα επαναληφθεί σε καμία περίπτωση. Πρέπει όμως να ελεγχθούν εκ νέου όλες οι διαδικασίες προκειμένου να εντοπιστεί πώς προέκυψε το λάθος», δήλωσε ο κ. Κραχ.
Τα παιδιά 5 έως 11 ετών λαμβάνουν το ένα τρίτο της κανονικής δόσης του εμβολίου.
Τον Δεκέμβριο, τρία παιδιά κάτω των 12 ετών στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία εμβολιάστηκαν κατά λάθος με το εμβόλιο της Moderna, ενώ άδεια επείγουσας χρήσης για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία έχει δοθεί μόνο στο εμβόλιο των BioNTech/Pfizer.
[Με πληροφορίες από in.gr]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ