Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δεύτερο μακελειό στη Σερβία: 21χρονος πυροβόλησε και σκότωσε 10 άτομα εν ψυχρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοκ έχει προκαλέσει στη Σερβία το δεύτερο σερί μακελειό που σημειώθηκε, μετά τον τραγικό θάνατο 9 ανθρώπων από την ένοπλη επίθεση ενός 13χρονου μαθητή σε σχολείο στο Βελιγράδι. 

Αυτή τη φορά, έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για να βρεθεί ο δράστης σειράς επιθέσεων με αυτόματο τουφέκι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δεκαπέντε, στη Σερβίας  που βρισκόταν ήδη σε κατάσταση σοκ, έπειτα από το μακελειό σε σχολείο του Βελιγραδίου προχθές Τετάρτη, με εννιά νεκρούς.

Χθες βράδυ, σε τρία χωριά, κοντά στη Μλαντένοβατς, περίπου 60 χιλιόμετρα νότια της σερβικής πρωτεύουσας, νεαρός 21 ετών, γιος στρατιωτικού, άνοιξε πυρ με αυτόματο τουφέκι μέσα από όχημα εν κινήσει προτού απομακρυνθεί αυξάνοντας ταχύτητα, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση RTS και άλλα ΜΜΕ.

Το πρακτορείο Anadolu μεταδίδει ότι ο δράστης ονομάζεται Ούρος Μπλάζιτς. Ο νεαρός άνδρας δεν είχε καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα στο παρελθόν αλλά η συμπεριφορά του ήταν «προβληματική» σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ.

Πάντως, σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδουν σερβικά ΜΜΕ, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Μπράτισλαβ Γκάσιτς, χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια» το αιματηρό συμβάν στο Μλαντένοβατς.

 

[Φωτογραφία: CNN]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ