Ειδήσεις
Εισβολή στην Ουκρανία: Κόκκινος συναγερμός στο Τσέρνομπιλ – Πολύ υψηλά τα επίπεδα της ραδιενέργειας

Αύξηση στα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή του Τσέρνομπιλ διαπιστώνουν αναλυτές, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις γύρω από τον πυρηνικό σταθμό. Το εργοστάσιο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των έλεγχο των δυνάμεων της Ρωσίας, με την Ουκρανία να δηλώνει ότι οι στρατιώτες της «δίνουν τη ζωή τους για να μην επαναληφθεί η τραγωδία του 1986».
Αναλυτές -σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ- αναφέρουν ότι από χθες, Πέμπτη (24.02.2022), όταν και ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία, παρατηρείται αύξηση στα επίπεδα της ραδιενέργειας γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο στο Τσέρνομπιλ. «Παρατηρείται μια ανωμαλία στην αύξηση των επίπεδων ραδιενέργειας στην περιοχή του Τσέρνομπιλ», ανέφερε στο twitter η ιστοσελίδα μέτρησης Nexta.
Πηγές του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν όμως ότι η αύξηση αυτή πιθανότατα προέρχεται από την καταστροφή αποθήκης πυρηνικών αποβλήτων στην περιοχή. «Πηγές από το Υπουργείο Εσωτερικών ανέφεραν πως με την εισβολή ρωσικών στρατευμάτων, καταστράφηκε μια αποθήκη πυρηνικών αποβλήτων, η οποία βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου», ανέφερε το NBC.
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα αναπτυχθούν δυνάμεις αλεξιπτωτιστών για την φύλαξη του κλειστού πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ. Τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον σταθμό, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου, είναι κανονικά.
Οι Ρώσοι επίσης ανακοίνωσαν ότι από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 118 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024