Κεντρικό Θέμα
Εισβολή στην Ουκρανία: Το Κίεβο ανακοίνωσε πως ανακαταλήφθηκαν πάνω από 600 κοινότητες
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2022/10/w14-74942w21171923ssiantroops25351797.jpg)
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανακατέλαβαν πάνω από 600 οικισμούς που κατείχαν ρωσικά στρατεύματα τον τελευταίο μήνα, συμπεριλαμβανομένων 75 στη στρατηγικής σημασίας περιφέρεια Χερσώνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Επανένταξης των Προσωρινά Κατεχόμενων Περιοχών.
Κάπου 502 κοινότητες ανακαταλήφθηκαν στην περιφέρεια Χάρκοβο, όπου ουκρανικά στρατεύματα διέσπασαν τις ρωσικές άμυνες και προέλασαν βαθιά στα εδάφη που κατείχαν ο Ρώσοι, διαβεβαίωσε το υπουργείο αργά το βράδυ χθες Πέμπτη.
«Η έκταση των απελευθερωμένων εδαφών της Ουκρανίας έχει αυξηθεί κατά πολύ», πρόσθεσε το υπουργείο.
Το υπουργείο ειδήσεων Ρόιτερς επισημαίνει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο τις πληροφορίες για τις εξελίξεις στα πεδία των μαχών.
Η Χερσώνα, η Ντανιέτσκ, η Λουγκάνσκ και η Ζαπορίζια «προσαρτήθηκαν» από τη Μόσχα στα τέλη του περασμένου μήνα, εν μέσω αντεπιθέσεων του ουκρανικού στρατού στο βορειοανατολικό, το ανατολικό και το νότιο τμήμα της χώρας. Την κίνηση καταδίκασαν Κίεβο και Δύση, χαρακτηρίζοντας τις προσαρτήσεις παράνομες.
Χθες Πέμπτη ο τοποθετημένος από τη Ρωσία περιφερειάρχης στη Χερσώνα κάλεσε τους άμαχους να φύγουν από τις περιοχές όπου μαίνονται εχθροπραξίες.
Ο ουκρανικός στρατός άρχισε τις αντεπιθέσεις του τον Αύγουστο εναντίον περιοχών που κατείχε ο ρωσικός στρατός, που έθεσε υπό τον έλεγχό του ως και το 20% της ουκρανικής επικράτειας αφότου εισέβαλε την 24η Φεβρουαρίου.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας