Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

ΗΠΑ: Η καταιγίδα Μπέριλ προκάλεσε τουλάχιστον πέντε θανάτους και υλικές ζημιές στο Τέξας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο μεταβατικός κυβερνήτης του Τέξας, Νταν Πάτρικ, προειδοποίησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η επερχόμενη καταιγίδα θα είναι θανατηφόρα για όσους βρεθούν στην πορεία της. Τόνισε ότι δεν θα ήταν ασφαλές να βρεθεί κανείς σε έναν κυκλώνα κατηγορίας 1

Χθες, Δευτέρα, το Τέξας βίωσε ισχυρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες και μαζικές διακοπές ρεύματος, με αποτέλεσμα τουλάχιστον πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στις νότιες ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Χιούστον, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή του, ενώ ένας εργαζόμενος στη δημοτική αστυνομία έχασε τη ζωή του σε πλημμύρες και ένας άλλος σκοτώθηκε από πυρκαγιά που προκάλεσε κεραυνός.

Επιπλέον, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων στην περιοχή.

Στην κομητεία Μπέντον της Λουιζιάνα, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν ένα δέντρο έπεσε στο σπίτι της.

Η καταιγίδα Μπέριλ, που προηγουμένως είχε χαρακτηριστεί ως κυκλώνας, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπων στην Καραϊβική και τη Βενεζουέλα, ενώ κατά τη διέλευσή της από τις Αντίλλες είχε φτάσει στο επίπεδο 5 της κλίμακας Σάφιρ-Σίμσον.

Τη Δευτέρα, ο τροπικός κυκλώνας Μπέριλ υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, με μειωμένη ένταση ανέμων, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

Παρόλα αυτά, ο κίνδυνος παραμένει, καθώς πέντε ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν χθες από τη μετεωρολογική υπηρεσία του Τέξας και το NHC προειδοποίησε για τον κίνδυνο απότομης ανόδου της στάθμης της θάλασσας στις παράκτιες περιοχές.Στο Χιούστον, δέντρα ξεριζώθηκαν και πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος έπεσαν, κλείνοντας δρόμους και προκαλώντας πλημμύρες που δυσκολεύουν την πρόσβαση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο poweroutage.us, περισσότερα από 2,4 εκατ. νοικοκυριά και καταστήματα στο Τέξας εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.Στο κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης ακυρώθηκαν περισσότερες από 1.100 πτήσεις, καθώς το NHC προειδοποίησε για τον σχηματισμό ανεμοστρόβιλων.

Ο μεταβατικός κυβερνήτης του Τέξας Νταν Πάτρικ ζήτησε από τους κατοίκους της πολιτείας να παραμείνουν σε εγρήγορση, να συμμορφώνονται με τις συστάσεις των αρχών και να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες περιοχές.Σύμφωνα με το NHC, ο Μπέριλ θα κατευθυνθεί σήμερα και αύριο προς το Μισισίπι και το Οχάιο, με την ένταση τ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ