Tο ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τραμπ μέσω Τwitter, γράφοντας «Θα το περάσουμε μαζί».

Η εξέλιξη αυτή αλλάζει τα δεδομένα των προεδρικών εκλογών, καθώς ο Τραμπ θα μπει σε καραντίνα εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

«Είναι καλά, θα ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του» 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διαγνώστηκε με κορονοϊό, «είναι καλά», διαβεβαίωσε ο γιατρός της αμερικανικής προεδρίας, ο Σον Κόνλεϊ.

Ο Τραμπ θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της περιόδου της «ανάρρωσής» του, πρόσθεσε ο Κόνλεϊ, τονίζοντας πως θα «συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του» κανονικά, εξ αποστάσεως.

Η αμερικανική προεδρία γνωστοποίησε παράλληλα ότι το προγραμματισμένο ταξίδι του Τραμπ στη Φλόριντα θα ακυρωθεί.

Βασική πηγή παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό ο Τραμπ 

Στη χώρα που μετράει 200.000 νεκρούς από τον κορονοϊό, ο ίδιος ο πρόεδρός της υπήρξε βασική πηγή παραπληροφόρησης. Υποτίμησε τη σοβαρότητα της πανδημίας, αμφισβήτησε τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο Αντόνιο Φάουτσι, άργησε να δώσει οδηγίες για τη χρήση μάσκας, δήλωσε ότι παίρνει… χλωροκίνη για να προστατευτεί και έφτασε στο σημείο ακόμα και να αναρωτηθεί αν υπαρχει τρόπος να… καταναλώσει κανείς αντισηπτικά για να αποτρέψει την προσβολή από τον κορονοϊό.

Θετική στον ιό στενή του συνεργάτιδα 

Λίγο νωρίτερα ο Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι στενή του συνεργάτιδα είχε διαγνωστεί θετική και ότι θα έμπαιναν σε καραντίνα ο ίδιος και η Μελάνια: «Η Χόουπ Χιξ διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. Φοβερό! Η πρώτη κυρία και εγώ αναμένουμε τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβληθήκαμε. Στο μεταξύ, θα αρχίσουμε τη διαδικασία της καραντίνας!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter,.

Λίγο νωρίτερα, ο Τραμπ δήλωνε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι δεν ήταν «σίγουρος» αν θα χρειαζόταν να τεθεί σε καραντίνα.

Η Χόουπ Χιξ «διαγνώστηκε θετική, μόλις το έμαθα», είπε ο πρόεδρος. «Αν θα μπούμε σε καραντίνα ή αν μολυνθήκαμε δεν το ξέρω», πρόσθεσε. «Θα έχω τα αποτελέσματα» των τεστ «απόψε ή αύριο το πρωί, αλλά ξέρετε, περνάω πολύ χρόνο με τη Χόουπ, όπως και με την πρώτη κυρία», ανέφερε ακόμη.