Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι ο Χανίγια σκοτώθηκε από πύραυλο μικρού βεληνεκούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, σκοτώθηκε στην Τεχεράνη από έναν πύραυλο μικρής εμβέλειας που είχε κεφαλή περίπου 7 κιλών, σύμφωνα με ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) του Ιράν, οι οποίοι διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

Στην ανακοίνωσή τους, οι Φρουροί της Επανάστασης υποστήριξαν ότι η δολοφονία του Χανίγια «σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από το Σιωνιστικό καθεστώς» και ότι υποστηρίχθηκε από την «εγκληματική κυβέρνηση των ΗΠΑ».

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι η εκδίκηση για την επίθεση θα είναι «σφοδρή και θα πραγματοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο, στον κατάλληλο χρόνο και τόπο», κατηγορώντας το Ισραήλ, το οποίο χαρακτήρισε «τολμηρή και τρομοκρατική σιωνιστική κυβέρνηση», για τον θάνατο του Χανίγια.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται σε αντίθεση με πληροφορίες από τους New York Times, οι οποίοι ανέφεραν ότι ο Χανίγια σκοτώθηκε από τηλεχειριζόμενη βόμβα και όχι από πύραυλο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται επτά αξιωματούχους της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων δύο Ιρανών και ενός Αμερικανού, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε εισαχθεί κρυφά στο κτίριο του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στην Τεχεράνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ