Κόσμος
Ιταλία: Είδος πολυτελείας τα… μακαρόνια – Μεγάλη αύξηση τιμών στα τρόφιμα
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2020/03/trofima_super.jpg)
Ακριβαίνει το ιταλικό τραπέζι κατά… 3.324 ευρώ ετησίως, με δυσθεώρητη αύξηση 329% στο κόστος ενέργειας.
Μετά την παρουσίαση των στοιχείων που αφορούν τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου (συν 11,9% σε ετήσια βάση) από μέρους του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat, σήμερα Σάββατο η Ιταλική Ένωση Καταναλωτών Unc αναφέρεται στις ανατιμήσεις βασικών προϊόντων του τομέα τροφίμων.
Πιο αναλυτικά, το σπορέλαιο, μέσα σε ένα χρόνο στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 56%, το βούτυρο κατά 42,9%, η ζάχαρη κατά 35,9% και το ρύζι κατά 30,6%.
Παράλληλα, η τιμή του γάλακτος μακράς διαρκείας σημείωσε αύξηση 29,4%, των λαχανικών 25,1% ενώ το αλεύρι τους τελευταίους δώδεκα μήνες ακρίβυνε κατά 23,7%.
Οι ανατιμήσεις στα μακαρόνια έφτασαν το 22,5%, στα αυγά το 18,7%, ενώ η τιμή του κοτόπουλου αυξήθηκε κατά 18% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021.
Σύμφωνα με την Ιταλική Ένωση Καταναλωτών, μέσα σε δώδεκα μήνες το κόστος της ενέργειας στην ελεύθερη αγορά υπερτριπλασιάστηκε, με αύξηση 329%.
Ο πρόεδρος της Unc Mασιμιλάνο Ντόνα προέβλεψε ότι, βάσει της τελευταίας αύξησης του πληθωρισμού, φέτος τα ιταλικά νοικοκυριά θα κληθούν, κατά μέσο όρο, να ξοδέψουν 3.324 ευρώ περισσότερα απ’ ό,τι την περσινή χρονιά.
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας