Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Κοινό μέτωπο Ρωσίας – Λευκορωσίας κατά της Ουκρανίας: Τι σημαίνει πρακτικά η δήλωση Λουκασένκο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ρωσία και Λευκορωσία θα αναπτύξουν από κοινού στρατιωτικές μονάδες στον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Λευκορώσος πρόεδρος και στενός σύμμαχος του Πούτιν, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι προετοιμάζει επίθεση εναντίον της Λευκορωσίας και πως, κατά συνέπεια, το Μινσκ θα αναπτύξει μια κοινή στρατιωτική δύναμη κρούσης ρωσικών και λευκορωσικών στρατευμάτων, χωρίς να διευκρινίσει πού θα γίνει αυτό.

«Εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στα δυτικά σύνορα της (ρωσο-λευκορωσικής) Ένωσης, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε μια περιφερειακή δύναμη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», δήλωσε ο Λουκασένκο στη διάρκεια συνεδρίασης με αξιωματούχους των λευκορωσικών δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το κρατικό λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Ο Λουκασένκο πρόσθεσε πως οι δύο χώρες άρχισαν να ενώνουν δυνάμεις τους πριν από δύο ημέρες, προφανώς μετά την έκρηξη στη ρωσική γέφυρα στην Κριμαία.

 

Τι σημαίνει η δήλωση της Λευκορωσίας

Σύμφωνα με τον Guardian, πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στο μέτωπο του πολέμου καθώς μπορεί να σημαίνει ότι η Λευκορωσία πρόκειται να συμμετάσχει άμεσα στον πόλεμο. Αλλά μπορεί επίσης να σημαίνει ότι θα δούμε τη Ρωσία να τοποθετεί πολύ περισσότερα στρατεύματα στο έδαφος της Λευκορωσίας ή να εγκαθιστά μια πιο μόνιμη παρουσία.

Ο Πούτιν νωρίτερα δεσμεύτηκε να στείλει στη Λευκορωσία τα πυραυλικά συστήματα Iskander-M που θα έχουν βεληνεκές 500 μιλίων, θέτοντας περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις σε εμβέλεια ενός πιθανού πλήγματος.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ