Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Κορωνοϊός: Διπλάσιος ο αριθμός των νεκρών στην Βρετανία από τον επίσημο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πανδημία του κορωνοϊού εκτιμάται πως έχει στοιχίσει ως και 41.000 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Financial Times, η οποία βασίζεται στα πιο πρόσφατα δεδομένα της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας (ONS), τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες Τρίτη.

Στην ανάλυσή της, η εφημερίδα συμπεριλαμβάνει τα θύματα που υπέκυψαν εκτός των νοσοκομείων για να αντανακλάται με περισσότερη ακρίβεια η θνησιμότητα.

Ως χθες βράδυ, η κυβέρνηση της Βρετανίας κατέγραφε επισήμως 17.337 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, επί συνόλου 129.044 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Επισήμως η κυβέρνηση καταγράφει μόνον όσους πεθαίνουν στα νοσοκομεία, αφού έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό.

Η ανάλυση υποστηρίζει επίσης ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η κορύφωση των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξε στις 8 Απριλίου, με το ποσοστό θνησιμότητας από τότε να έχει την τάση να μειώνεται, παρά τους 823 νοσοκομειακούς θανάτους που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, οι οποίοι ήταν κατά πολύ περισσότεροι από τους 449 του προηγούμενου 24ώρου.

Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας έδειξαν ότι οι καταγεγραμμένοι θάνατοι την εβδομάδα που τέλειωσε στις 10 Απριλίου ήταν 75% πάνω από το σύνηθες σε Αγγλία και Ουαλία, το υψηλότερο επίπεδο για περισσότερα από είκοσι χρόνια.

Σ’ αυτή την περίοδο καταγράφηκαν 18.516 θάνατοι, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των πέντε τελευταίων χρόνων που είναι 10.520 για την ίδια εβδομάδα του έτους. Το ίδιο μοτίβο ισχύει για τη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Περισσότερα στοιχεία και γραφήματα στο σχετικό άρθρο των οι Financial Times.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ