Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Μάθιου Πέρι: Σύλληψη άμεσα συνδεδεμένη με τον θάνατο του ηθοποιού από υπερβολική δόση

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι αστυνομικές αρχές της Νότιας Καλιφόρνια προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου που σχετίζεται άμεσα με τον αιφνίδιο θάνατο του ηθοποιού Μάθιου Πέρι, ο οποίος υπέστη υπερβολική δόση κεταμίνης, σύμφωνα με πληροφορίες από το NBC News.

Ο 54χρονος Πέρι βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του διαμερίσματός του στο Pacific Palisades στις 28 Οκτωβρίου 2023. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο θάνατός του οφειλόταν στις οξείες επιδράσεις της κεταμίνης, μιας ψυχεδελικής ουσίας.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάιο ότι συνεργάζεται με ομοσπονδιακές αρχές για να εντοπίσει την πηγή της κεταμίνης που κατανάλωσε ο Πέρι.

Η κεταμίνη είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα ναρκωτικά και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εναλλακτική θεραπεία για την κατάθλιψη. Ορισμένες κλινικές προσφέρουν κεταμίνη είτε σε μορφή ένεσης είτε ως έγχυση για διάφορες ψυχικές διαταραχές.

Ο Πέρι υποβαλλόταν σε θεραπεία με έγχυση κεταμίνης για την κατάθλιψη και το άγχος, αλλά η τελευταία του συνεδρία είχε γίνει πάνω από μία εβδομάδα πριν από τον θάνατό του. Ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι η κεταμίνη που βρέθηκε στο σώμα του Πέρι «δεν μπορούσε να προέρχεται από αυτή τη θεραπεία».

Τα επίπεδα κεταμίνης στο σώμα του ήταν εξαιρετικά υψηλά, ωστόσο ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε ως ατύχημα. Οι παράγοντες που συνέβαλαν περιλάμβαναν πνιγμό, στεφανιαία νόσο και τις επιδράσεις της βουπρενορφίνης, μιας ουσίας που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής από τη χρήση οπιοειδών.

Ο ηθοποιός, γνωστός από τον ρόλο του ως Τσάντλερ Μπινγκ στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Τα Φιλαράκια», είχε μιλήσει δημόσια για τα μακροχρόνια προβλήματά του με τον εθισμό στο αλκοόλ και τα οπιοειδή. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, όταν απεβίωσε, ήταν «καθαρός» για τουλάχιστον 19 μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ