Connect with us

Κόσμος

Οι ΗΠΑ σκέφτονται να απαγορεύσουν το TikTok

Published

on

Οι ΗΠΑ εξετάζουν απαγόρευση των κινεζικών εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του TikTok.

«Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, αποφασίσαμε να σταματήσουμε την εφαρμογή του TikTok στο Χονγκ Κονγκ», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η πλήρης διακοπή της θα χρειαστεί μερικές μέρες, σύμφωνα με τον TikTok. Ο ιστότοπος οφείλει να επικοινωνήσει πρώτα με τους χρήστες του και τους διαφημιζόμενους.

Το Facebook, η Google και το Twitter επιβεβαίωσαν χθες από την πλευρά τους ότι δεν θα ανταποκρίνονται πλέον σε αιτήματα για πληροφορίες για τους χρήστες τους που θα προέρχονται από την κυβέρνηση και τις αρχές του Χονγκ Κονγκ από σεβασμό στην ελευθερία της έκφρασης.

Οι τέσσερις παγκόσμιες πλατφόρμες γνωστοποίησαν ότι οι ομάδες τους εξετάζουν λεπτομερώς τον νέο πολύ αμφιλεγόμενο νόμο που θεσπίστηκε για το Χονγκ Κονγκ.

Οι ΗΠΑ εξετάζουν την απαγόρευση των κινεζικών εφαρμογών ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης

Αυτό δήλωσε αργά χθες το βράδυ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. «Δεν θέλω να πω κάτι πριν από τον πρόεδρο (Ντόναλντ Τραμπ), αλλά είναι κάτι που εξετάζουμε», σημείωσε ο Πομπέο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Fox News.

Αμερικανοί βουλευτές εξέφρασαν ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια όσον αφορά τον χειρισμό των δεδομένων των χρηστών από το TikTok, λέγοντας ότι ανησυχούν λόγω των κινεζικών νόμων που αξιώνουν από τις εγχώριες εταιρείες «να υποστηρίζουν και να συνεργάζονται στις έρευνες των υπηρεσιών πληροφοριών που ελέγχονται από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα».

Το TikTok, το οποίο ανήκει στον όμιλο ByteDance που έχει την έδρα του στην Κίνα, είναι μια εφαρμογή για σύντομα βίντεο, που είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των πολύ νέων κυρίως λόγω των βίντεο του ελαφρού περιεχομένου.

Η εφαρμογή αυτή είχε 800 εκατομμύρια χρήστες τον Ιανουάριο στον κόσμο, σύμφωνα με την DataReportal.

Η πλατφόρμα υποχρεώθηκε συχνά να υπερασπιστεί τον εαυτό της για τους δεσμούς της με την Κίνα, όπου η μητρική της εταιρεία κατέχει παρόμοια εφαρμογή υπό άλλη ονομασία. Το TikTok εξακολουθεί να αρνείται ότι μοιράζεται δεδομένα με τις κινεζικές αρχές και βεβαιώνει ότι δεν έχει την πρόθεση να αποδεχθεί τέτοια αιτήματα.

Πρόσφατα απαγορεύτηκε στην Ινδία μαζί με άλλες 58 κινεζικές εφαρμογές έπειτα από μεθοριακή σύγκρουση μεταξύ της Ινδίας και της Κίνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ