Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Οι Παλαιστίνιοι αποχωρούν από την περιοχή της Χαν Γιουνίς εξαιτίας των επιθέσεων των ισραηλινών δυνάμεων στη νότια Γάζα

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τις συνοικίες στα ανατολικά της δεύτερης πόλης της Γάζας, Χαν Γιουνίς, αφού το Ισραήλ εξέδωσε εντολές εκκένωσης.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πολλαπλά ισραηλινά χτυπήματα στη Χαν Γιουνίς κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί (2/7). Σύμφωνα με ιατρικές πηγές και την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν.

Ασθενείς και ιατρικό προσωπικό εγκατέλειψαν το Ευρωπαϊκό νοσοκομείο της Γάζας καθώς τους ειδοποίησε το υπουργείο Υγείας της Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή. Ο Ερυθρός Σταυρός βοήθησε στη μεταφορά των ασθενών σε άλλο νοσοκομείο, ενώ ο ισραηλινός στρατός δεν εξέδωσε εντολή εκκένωσης.

Η Louise Waterridge του Unrwa στη Γάζα εξέφρασε ανησυχία για το πού θα μπορούσαν να πάνε οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. “Σε αυτή την περιοχή, οι άνθρωποι ήδη αναγκάστηκαν να επιβιώσουν σε κτήρια με σοβαρές ζημιές μετά τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα”, δήλωσε

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) αντέδρασαν σε περίπου 20 βλήματα που εκτοξεύθηκαν από την περιοχή του Χαν Γιουνίς προς το Ισραήλ τη Δευτέρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Ισραηλινός Στρατός χτύπησε τρομοκρατικούς στόχους στην περιοχή από την οποία εκτοξεύτηκαν τα βλήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκατάστασης αποθήκευσης όπλων, επιχειρησιακών κέντρων και πρόσθετων τοποθεσιών υποδομής τρομοκρατών.

Η Χαμάς συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, χρησιμοποιώντας υποδομές και άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινες ασπίδες, σύμφωνα με τον Ισραηλινό Στρατό. Η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ ανέφερε ότι πραγματοποίησε την επίθεση, στο μεγαλύτερο μπαράζ που εξαπολύθηκε στο Ισραήλ από τη Γάζα εδώ και μήνες.

Η Χαν Γιουνίς υπέστη σοβαρές καταστροφές από προηγούμενη ισραηλινή επίθεση, με πολλούς κατοίκους να επιστρέφουν σε μια σχεδόν αγνώριστη πόλη για να βρουν καταφύγιο από τις επιθέσεις. Τώρα, ο φόβος για μια νέα μεγάλη επίθεση οδηγεί πολλούς κατοίκους να μετακινούνται ξανά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ