Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας δήλωσε ότι μια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Σι και του Πούτιν θα μπορούσε να θέσει τέλος στον πόλεμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα μόνο τηλέφωνο από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο, ισχυρίστηκε ο Φινλανδός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Στουμπ, η Μόσχα είναι τόσο εξαρτημένη από την υποστήριξη της Κίνας που αν ο ηγέτης της Κίνας ζητούσε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, η Ρωσία θα ήταν υποχρεωμένη να το κάνει. Πέρυσι, η Κίνα πρότεινε ένα σχέδιο 12 σημείων για την ειρήνευση, το οποίο απορρίφθηκε από την Ουκρανία και τη Δύση. Επιπλέον, η Κίνα δεν έχει καταδικάσει τη Ρωσία ή περιγράψει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως “εισβολή”, ενώ έχει εκφράσει κριτική για τις κυρώσεις της Δύσης που επιβλήθηκαν στη Μόσχα.

Πούτιν και Σι αναμένεται επίσης να συναντηθούν στο Καζακστάν τις επόμενες δύο ημέρες για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής τους μέσα σε πολλούς μήνες. Στη συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Στουμπ είπε ότι η Κίνα θα ωφεληθεί από τον τερματισμό του «επιθετικού και αποικιακού πολέμου» της Ρωσίας. «Πρέπει να προστατεύσει τους διεθνείς κανόνες που συνδέονται με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία», είπε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ