Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Σλοβακία : Η επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο επαναταξινομήθηκε ως τρομοκρατική επίθεση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Φίτσο αναρρώνει από τα σοβαρά τραύματα που υπέστη όταν δέχθηκε τέσσερις σφαίρες από κοντινή απόσταση, στις 15 Μαΐου, ενώ χαιρετούσε υποστηρικτές του.

Οι σλοβακικές αρχές άλλαξαν την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο και τώρα διενεργούν έρευνα για τρομοκρατική επίθεση. Η εισαγγελία δήλωσε ότι ο Φίτσο αναρρώνει από τα σοβαρά τραύματα που υπέστη όταν δέχθηκε τέσσερις σφαίρες από κοντινή απόσταση στις 15 Μαΐου, ενώ χαιρετούσε υποστηρικτές του μετά από κυβερνητική συνεδρίαση στην πόλη Χάντλοβα, στο κέντρο της χώρας.

Μετά την επίθεση, ο ύποπτος, που αναγνωρίστηκε ως ο ποιητής Γιουράι Τσίντουλα, 71 ετών, κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης και τοποθετήθηκε υπό κράτηση.

Η υπόθεση επανακατηγορήθηκε, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας, Ζουζάνα Ντρόμποβα, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ενημερώσαμε σήμερα τον ύποπτο ότι η πράξη του θεωρείται πλέον ένα σοβαρό έγκλημα τρομοκρατικής επίθεσης», πρόσθεσε, χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο 59χρονος Φίτσο ηγείται ενός τρικομματικού συνασπισμού που περιλαμβάνει το δικό του κόμμα Smer-SD, το κεντρώο κόμμα Hlas και το κόμμα SNS της άκρας δεξιάς. Μετά την επίθεση, υποβλήθηκε σε δύο μακράς διάρκειας επεμβάσεις σε νοσοκομείο στη Μπάνσκα Μπίστριτσα και στις 31 Μαΐου μεταφέρθηκε στη Μπρατισλάβα για ανάρρωση στο σπίτι του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ