Κόσμος
New York Times: Η ΕΕ ενδέχεται να απαγορεύσει την είσοδο Αμερικανών ταξιδιωτών λόγω κορονοϊού

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ανυπομονησία να αναζωογονήσουν τις οικονομίες τους, ετοιμάζονται να εμποδίσουν Αμερικανούς να εισέλθουν στην Ένωση επειδή οι ΗΠΑ απέτυχαν να ελέγξουν την πανδημία του νέου κορωνοϊού, γράφει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη προσχέδια καταλόγων για ταξιδιώτες που μπορούν να γίνουν δεκτοί.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν τα περισσότερα κρούσματα και θύματα κορονοϊού στον κόσμο και καταγράφουν μια αύξηση μολύνσεων, θα βρεθούν στην ίδια κατηγορία με την Βραζιλία (στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ σε κρούσματα και θύματα) και τη Ρωσία, σύμφωνα με τους NYT.
Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τον Λευκό Οίκο.
Μια τέτοια απαγόρευση σε Αμερικανούς ταξιδιώτες θα αποτελέσει πλήγμα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγόρησε τα εκτεταμένα τεστ για την αύξηση του αριθμού κρουσμάτων. Η πανδημία έχει σκοτώσει περισσότερους από 120.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.
Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα ότι παρατηρεί μια ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων σε πολλές αμερικανικές πολιτείες και επεσήμανε την εξάπλωση του ιού στην κοινότητα ως έναν από τους λόγους αύξησης των λοιμώξεων.
Τον Μάρτιο, όταν τα κρούσματα αυξάνονταν στην Ευρώπη, ο Τραμπ απαγόρευσε στους περισσότερους πολίτες της ΕΕ να εισέλθουν στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επιδημία, εξοργίζοντας Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Τον Ιανουάριο, ο Τραμπ απαγόρευσε την είσοδο στις ΗΠΑ οποιουδήποτε αλλοδαπού είχε επισκεφθεί σε κοντινό χρονικό διάστημα την Κίνα, όπου η επιδημία άρχισε στα τέλη του περασμένου έτους.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον τόνισε ότι ο κατάλογος των χωρών που επιτρέπουν την είσοδο σε επισκέπτες θα βασίζεται σε τρία κριτήρια: οι χώρες θα πρέπει να έχουν θέσει την Covid-19 υπό τον ίδιο τουλάχιστον έλεγχο με τον μέσο όρο της ΕΕ, να εφαρμόζουν μέτρα περιορισμού κατά τη διάρκεια των ταξιδιών και να είναι επίσης πρόθυμες να δεχθούν επισκέπτες της ΕΕ.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024