Οικονομία
Έλεγχοι σε καταστήματα για φοροδιαφυγή και ανασφάλιστη εργασία
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2014/09/images_869_apodiksi1.jpg)
Εντατικούς ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, το τελευταίο δεκαήμερο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Αττική, με σκοπό τον έλεγχο εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.
Ειδικότερα, βάσει και της ανακοίνωσης της αστυνομίας, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διενήργησε ελέγχους σε καταστήματα στους Αμπελόκηπους, στο Περιστέρι και τον Πειραιά, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με τη μη έκδοση αποδείξεων και την ανασφάλιστη εργασία, ως εξής:
· Σε ψαροταβέρνα στον Πειραιά διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων σε οκτώ περιπτώσεις εκτέλεσης – ολοκλήρωσης παραγγελίας, συνολικής αξίας 544,40 ευρώ. Για την παράβαση αυτή εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς.
· Σε οινομαγειρείο στους Αμπελοκήπους, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση πέντε αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, τέσσερις ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, καθώς και η μη επίδειξη των πινάκων προσωπικού. Επιπλέον, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η κατάληψη κοινοχρήστου χώρου από τραπεζοκαθίσματα χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης προκειμένου να επιληφθεί.
· Σε καφέ-μπαρ στους Αμπελοκήπους, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δέκα αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, καθώς και δύο ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.
· Σε καφετέρια-μπαρ στο Περιστέρι εντοπίστηκε ένας εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού που επεδείχθησαν.
Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Που μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις7 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας