Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Εκτός ΕΣΠΑ η ανάπλαση της Πανεπιστημίου και του Φαληρικού Δέλτα

Δημοσιεύθηκε

στις


Οριστικά εκτός ΕΣΠΑ τίθενται τα έργα ανάπλασης της Πανεπιστημίου και του Φαληρικού Δέλτα αφού η Κομισιόν απέρριψε τα δύο αυτά έργα, θεωρώντας τα έργα “διακοσμητικά” και “περιττά” για τη συγκεκριμένη περίοδο που υπάρχει δημοσιονομική στενότητα.
Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών που διαβιβάστηκε στη Βουλή το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομών, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020, υπεβλήθη στην ηλεκτρονική βάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χωρίς την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και τα έργα στο Φαληρικό μέτωπο.  Έτσι επιβεβαιώνονται όσα πριν ένα μήνα περίπου είχαν δει το φως της δημοσιότητας περί απόρριψης των δύο αυτών έργων.
Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή το υπουργείο Υποδομών παραδέχεται εγγράφως πια στη Βουλή ότι στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα «δεν περιλαμβάνονται τα έργα ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου και του Φαληρικού Ορμου, έπειτα από σχετική διαβούλευση των ελληνικών Αρχών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά την οποία η τελευταία διατύπωσε σχετικές επιφυλάξεις για τα παραπάνω έργα».
Σύμφωνα με το υπουργείο, έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στην «έγκαιρη υποβολή του ανωτέρω Επιχειρησιακού Προγράμματος, συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους περίπου 5,2 δισ. ευρώ, στο οποίο εμπεριέχονται πολύ σημαντικά έργα για την απασχόληση και την ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα» και αυτό «προτάχθηκε από τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να επιτευχθεί η έγκρισή του εντός του τρέχοντος έτους και εντός του ισχύοντος δημοσιονομικού πολυετούς πλαισίου».
Στο έγγραφο ωστόσο αναφέρεται, ότι η Ελληνική πλευρά θα επανέλθει σε διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αργότερα, προκειμένου α αναδείξει την αναπτυξιακή τους βιωσιμότητα και αξία.  Στα προτεινόμενα έργα, η κυβέρνηση ζητούσε 45 εκατ. ευρώ για την επέκταση του τραμ στην Πανεπιστημίου και 105 εκατ. ευρώ για τα έργα του Φαλήρου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ