Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Επίσκεψη κινέζικης αντιπροσωπείας στην Περιφέρεια Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις


Επίσημη επίσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Επαρχίας Γιουνάν από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Την κινεζική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη της Γιουνάν, LI Jiang υποδέχτηκαν, εκ μέρους της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, ο  Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος και η Εντεταλμένη σε θέματα Διεθνών Σχέσεων, Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Παλιού.
Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, οι εκπρόσωποι της Γιουνάν προσκάλεσαν την Περιφέρεια Αττικής να συμμετάσχει με αντιπροσωπεία της στις δύο σημαντικότερες Διεθνείς εκθέσεις (τουριστικού και εμπορικού περιεχομένου) που διοργανώνονται στην επαρχία Γιουνάν το Νοέμβριο (China International Travel Mart) και τον ερχόμενο Ιούνιο.  
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών σε επίπεδο τουρισμού, αγροτικών προϊόντων και πολιτισμού.
Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία της Γιουνάν, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Κ. Παπαχρυσοβέργης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Αττικής «επιθυμεί να αποτελέσει έναν αξιόπιστο και αποτελεσματικό συνομιλητή στο πλαίσιο του εγχειρήματος της κινεζικής πρωτοβουλίας ‘One belt and one Road’, μιας πρωτοβουλίας που έχει ως σκοπό να ενώσει κράτη με διαφορετικά πολιτικά συστήματα, διαφορετικά μεγέθη, διαφορετικές προσδοκίες και επιθυμίες».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ