Connect with us

Οικονομία

“Καταστροφική κάθε σκέψη αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά”

Published

on


Η  Ομοσπονδία  Εμπορικών  Συλλόγων  Αττικής, Όμορων Νομών  &  Νήσων  Αιγαίου,  με  αφορμή  τις  δηλώσεις  της  Αναπληρώτριας  Υπουργού  Οικονομικών κας Ν. Βαλαβάνη,  αναφορικά  με  το  ενδεχόμενο  αύξησης  του  συντελεστή  ΦΠΑ  σε  «κοσμοπολίτικα» νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη επισημαίνει τα εξής: “Το καθεστώς των μειωμένων κατά  30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά των Κυκλάδων «κοσμοπολίτικα» ή μη, αποτελεί στήριξη της νησιωτικότητας, αντιμετώπιση των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στο σύνολό τους,  αναγνώριση της ανάγκης  εξισορρόπησης του υψηλού  μεταφορικού ισοδυνάμου για όλη τη νησιωτική Ελλάδα, όχι μόνο κατά την τουριστική περίοδο αλλά και για τους 12 μήνες του χρόνου.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το τουριστικό προϊόν αποτελεί έναν από τους ισχυρούς πυλώνες ανάπτυξης  της  χώρας μας  και  το  κράτος υποχρεούται να βοηθάει προορισμούς «πρωταθλητές» να κάνουν  «παγκόσμια  ρεκόρ» και όχι να τους βάζει τρικλοποδιές,  υπονομεύοντας τη προσπάθειά τους.  
Η Ομοσπονδία μας, εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της, σε οποιαδήποτε σκέψη αύξησης των συντελεστών  ΦΠΑ  έστω και σε ένα  Ελληνικό νησί,  θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τον τουρισμό  και  το  εμπόριο, όχι  μόνο  για  τη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και για την ελληνική οικονομία γενικότερα.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ