Ηχηρό «καμπανάκι» για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ευρωπαϊκή οικονομία, υπό το βάρος της ταχείας εξάπλωσης του κορονοϊού, εξέπεμψε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, κατά τη διάρκεια της οποίας «κλείδωσαν» μέτρα τόνωσης της ρευστότητας για την ευρωπαϊκή οικονομία.

«Η εξάπλωση του κορονοϊού αποτελεί ένα μεγάλο σοκ για τις προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας και κατ’ επέκταση της ευρωπαϊκής οικονομίας», προειδοποίησε η επικεφαλής της ΕΚΤ, υποστηρίζοντας πως «απαιτείται φιλόδοξη και συντονισμένη, δημοσιονομικού χαρακτήρα, απάντηση στην κρίση που βιώνουμε».

«Τα μέτρα που έλαβε η ΕΚΤ θα στηρίξουν τη ρευστότητα στην ευρωπαϊκή οικονομία, ενισχύοντας τη χρηματοδότηση για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και τράπεζες», ανέφερε, στη συνέχεια, η «σιδηρά κυρία» της ΕΚΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης έχουν αυξηθεί.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της τιμής του πετρελαίου, η Λαγκάρντ προειδοποίησε πως η βουτιά του «μαύρου χρυσού» αυξάνει τους κινδύνους για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.