Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Μέσω του gov.gr μπορείτε να επιλέξετε τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος με ένα απλό κλικ- Πότε αναμένεται η επίσημη εκκίνηση της νέας ψηφιακής υπηρεσίας;

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προωθεί την αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου μέσω της πλατφόρμας gov.gr, με σκοπό να βοηθήσει τους καταναλωτές να βρουν τον φθηνότερο πάροχο.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προωθεί τη μετακίνηση των καταναλωτών σε περιόδους υψηλής διακύμανσης των τιμών. Η διαδικασία αλλαγής παρόχου απλοποιείται μέσω της πλατφόρμας gov.gr, αντικαθιστώντας την χαρτούρα που υπογράφουν οι καταναλωτές με ένα απλό κλικ. Η υπηρεσία αναμένεται να είναι διαθέσιμη για τους καταναλωτές τον Αύγουστο, με στόχο την αυτοματοποίηση της διαδικασίας αλλαγής παρόχου χωρίς την ανταλλαγή εγγράφων.

Η διαδικασία για τον καταναλωτή, βήμα – βήμα

Όταν ένας καταναλωτής αποφασίσει να αλλάξει πάροχο, θα πρέπει να υποβάλει μια αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Στη συνέχεια, ο νέος πάροχος θα τον ενημερώσει μέσω ηλεκτρονικής ειδοποίησης για τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται να παράσχει προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ζητώντας τη συναίνεσή του για την ολοκλήρωση του συμβολαίου.

Αυτός ο απλοποιημένος τρόπος αλλαγής προμηθευτή θα τεθεί σε εφαρμογή σχεδόν ταυτόχρονα με τα μέτρα περιορισμού της μετακίνησης «στρατηγικών κακοπληρωτών», που το ΥΠΕΝ έχει εξαγγείλει από πέρυσι τον Οκτώβριο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ