Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Μπλόκο σε “ασυνεπείς” εργοδότες από το ΙΚΑ

Δημοσιεύθηκε

στις


Από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώνεται ότι από την 1 Νοεμβρίου επανέρχεται το μέτρο της αναστολής υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) μέσω διαδικτύου για όλους τους εργοδότες που συστηματικά αποφεύγουν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και να προχωρήσουν σε τακτοποίηση των οφειλών τους προς το Ίδρυμα, σε εφαρμογή του άρθρου 17 του ν.3846/2010. Επισημαίνεται ότι το μέτρο της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου είχε αρθεί μέσω της προηγούμενης απόφασης του Ιδρύματος, προκειμένου οι οφειλέτες εργοδότες να μπορέσουν να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης.
Τονίζεται ιδιαίτερα, ότι για τους εργοδότες αυτούς θα ληφθούν σωρευτικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για την εξασφάλιση των απαιτήσεων του Ιδρύματος.
Τέλος, το ΙΚΑ ενημερώνει ότι μετά την αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, η υποβολή αυτών θα πραγματοποιείται μέσω της προσκόμισής τους με ψηφιακό-μαγνητικό μέσο στα αρμόδια Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και θα παραλαμβάνεται μόνο αν ο εργοδότης καταβάλλει το σύνολο των εισφορών των υποβληθεισών Α.Π.Δ. και προχωρήσει σε τακτοποίηση των οφειλών του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ