Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Μπλόκο του ΣτΕ στις περικοπές συντάξεων

Δημοσιεύθηκε

στις


Αντισυνταγματικές κρίνει το Συμβούλιο της Επικράτειας τις αναδρομικές περικοπές συντάξεων των ενστόλων όλων των σωμάτων ασφαλείας, των πανεπιστημιακών καθηγητών και των διευθυντών γιατρών του ΕΣΥ βάζοντας έτσι μπλόκο στα σχέδια της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η κυβερνητική πράξη αναδρομικού περιορισμού των συντάξεων των στρατιωτικών που έγινε τον Αύγουστο του 2012. Κατόπιν αυτού, το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε την κυβερνητική απόφαση που μείωσε το ύψος των συντάξεων και διαβίβασε απευθείας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εντολή για άμεση αναπροσαρμογή των συντάξεων στα προ του Αυγούστου 2012 επίπεδα, επιστρέφοντας άμεσα στους συνταξιούχους ενστόλους τα ποσά των συντάξεών τους που παρακρατήθηκαν μέχρι τώρα.
Αντισυνταγματικές κρίθηκαν επίσης και οι αναδρομικές περικοπές των συντάξεων που έγιναν τον Αύγουστο του 2012 στους συνταξιούχους πανεπιστημιακούς καθηγητές και στους γιατρούς διευθυντές του ΕΣΥ, σύμφωνα με την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ